Головне

Палкін: Китайці можуть "перебити" будь-який європейський клуб в рази

22.02.2016 16:25 598 0

Китайські клуби цікавилися не тільки Алексом Тейшейрою, а й іншими гравцями Шахтаря: Тайсоном і Немом.

Про це генеральний директор клубу Сергій Палкін розповів в ефірі програми "Великий футбол" з Олександром Денисовим на каналі "Футбол 1".

"Ми розуміли, коли йшли у відпустку, що розмови про продаж Тейшейри будуть, і ми відчували, що максимум, скільки у нас може протриматися Алекс, це до кінця сезону. Ми знали, що або взимку, або влітку за ним прийде серйозна пропозиція", - сказав він.

"Сума за Алекса є рекордною як для Китаю, так і для України, тому ми не могли відмовитися. Адже як ми потім будемо управляти колективом, якщо ми за 50 мільйонів не відпускаємо? Гравець просто може почати псувати клімат у колективі", - додав функціонер.

А для тренера, за словами Палкіна, це проблема номер один, тому Містер цього не хотів, і потрібно було піти на вимоги.

"Ми запитали, чи хоче Алекс туди переходити. Він відповів, що хоче. Якби він сказав "ні", ми б закрили цю тему. Ми б не вели переговорів, незалежно від того, які суми пропонували", - зауважив він.

"Китайці в основному цікавилися бразильцями. Були пропозиції по Тайсону, Нему. Китайський ринок досить агресивний, коли йому це потрібно. Фінансово вони дуже сильні, і можуть "перебити" будь-який європейський клуб в рази", - додав гендиректор Шахтаря.

Ну його думку, 50 мільйонів - цифра для українського футболу рекордна, і її довго ще ніхто не перевищить.

Коментарі ()