Головне

Ліга Європи. "Фіорентина" - "Дніпро" 2:1. Першого місця не вибороли

12.12.2013 22:33 1118 0
Ліга Європи. "Фіорентина" - "Дніпро" 2:1. Першого місця не вибороли

Гарантувавши собі місця в наступному раунді ще за два тури до завершення групового турніру, "Фіорентина" та "Дніпро" могли сприймати очне протистояння більше як іміджевий матч, в якому можна добре проявити себе на фоні міцного суперника та поборотися за почесне перше місце в групі. При цьому італійців для цього влаштовувала і нічия, а українцям потрібно було обов’язково перемагати, не важливо з яким рахунком.

Початок зустрічі може занести собі до активу саме "Дніпро". Гості, впевнено стримавши стартовий натиск "фіалок", досить швидко дочекалися на свій шанс та скористалися ним. Чудову комбінацію створили Коноплянка та Ротань, "стіночкою" відрізавши кількох оборонців флорентійців, після чого Євген закрутив м’яча прямісінько у дальній кут. Дніпропетровці вийшли вперед і знову віддали ініціативу суперникам, зробивши ставку на контргру.

Але останнім часом цей компонент, який раніше команді Рамоса давався дуже добре, вже не виходить у "Дніпра" таким ефективним. От і цього разу втримати перевагу навіть до перерви українці не змогли: це Хоакін виграв позицію в карному майданчику, першим відгукнувшись на навіс із флангу та головою переправивши м’яча повз Бойка. Окрім цього, ще кілька разів саме Денис рятував гостей – перед перервою "Фіорентина" добряче притисла українців.

У другому таймі футбол був уже не такий яскравий. Італійці, яких нічия влаштовувала, вирішили збити темп гри, а заразом і вивести суперника з психологічної рівноваги – дуже часто господарі грубо грали проти дніпрян, не соромлячись за слушної нагоди непомітно наступити на суперника, штовхнути або вдарити ліктем. Робили це "фіалки" достатньо обережно, аби не напроситися на зайві картки від арбітра, але цього вистачило, аби футболісти "Дніпра" почали діяти більш нервово.

Зрештою, під завісу зустрічі Рамос вирішив ризикнути, замінивши захисника Влада на центрфорварда Калініча. Ставка не зіграла: буквально за хвилину перебудована оборона "Дніпра" не впоралася з Куадрадо, який красивим дальнім ударом вивів "Фіорентину" вперед, тим самим остаточно давши відповідь на питання про переможця групи. Схоже, що після цього голу і самі українці змирилися з таким результатом, тож особливих нагод для того, аби хоча б зрівняти рахунок, в них вже не було.

Таким чином "Дніпро" займає друге місце у групі E, легко перегравши двох явно слабших опонентів, але двічі поступившись "Фіорентині" з однаковим рахунком 1:2. Задача-мінімум виконана впевнено, але вже в лютому українцям буде складніше, адже в 1/16 фіналу вони будуть несіяними, тож імовірність отримати суперника як мінімум не слабшого за "фіалок" є дуже високою. Тож слідкуємо за жеребкуванням у понеділок і чекаємо, як дніпропетровці проведуть зиму – Ліга Європи, а з нею і весь український футбол бере паузу до кінця лютого.

Коментарі ()