Головне

Прем'єр-ліга. "Металург" Д - "Дніпро" 1:1. Не "відстаючи" від конкурентів

03.11.2013 22:01 540 0
Прем'єр-ліга. "Металург" Д - "Дніпро" 1:1. Не "відстаючи" від конкурентів

Схоже на те, що 15 тур стане найсенсаційнішим принаймні у першому колі чемпіонату України. Бо коли ще таке було, щоб один за одним втрачали очки усі лідери? Після того, як програв у Луцьку "Шахтар" та не виграв у Полтаві "Металіст", "Дніпро" отримав чудову нагоду зробити ривок у чемпіонській гонці – достатньо було лише обіграти на виїзді донецький "Металург". Але й дніпропетровці зі своїм завданням цього тижня теж не впоралися.

Початок матчу суперники видали надзвичайно веселий: після перших 20 хвилин рахунок цілком міг би бути, скажімо, 3:3. Гості припускалися невимушених індивідуальних помилок у захисті (чого варта лише передача Мазуха в ноги Морозюкові), але Денис Бойко цього дня спіймав кураж і реабілітувався за невдалий матч проти "Ворскли", нейтралізувавши не один гольовий момент "Металурга". І так само спекотно було біля воріт Бандури, але якщо в моментах з проходами Чеберячка та Джуліано господарям пощастило, то фірмовий удар Коноплянки в ближню дев’ятку таки досяг мети – "Дніпро" повів у рахунку.

Рамос не зраджує своїм принципам – отримавши перевагу, гості зосередилися на контргрі. І не сказати, що це неправильно – адже "Дніпро" справді добре вміє грати "другим номером". І моменти біля воріт Бандури продовжували стабільно виникати до кінця зустрічі, та більше не щастило дніпропетровцям – наприклад, коли Джуліано протягнув м’яча до штрафного майданчика, віддав на Селезньова, той скинув на Зозулю, і Роман пробивав метрів із десяти, але влучив в ноги захисникові, який стояв спиною до удару…

Головна проблема "Дніпра" лишається та сама – невимушені помилки в обороні. Черговий дзвіночок лунав у першому таймі, коли Чеберячко махнув ногою повз м’яч, і лише відчайдушний підкат Канкави заблокував потенційно гольовий удар Александре. Але по перерві "Металург" таки взяв своє – подача з кутового призвела до метушні у штрафному "Дніпра", і несподівано для гостей м’яч опинився у вільного Чечера, який і забив за допомогою рикошетів від поперечини та голкіпера.

Нічия вже більше влаштовувала донеччан, тож ініціатива знову перейшла до гостей – але, як сказано вище, більше їм сьогодні удача не посміхнулася. До того ж, чим ближчим був фінальний свисток, тим більше нервів було в їх діях, що в результаті вилилося в червону картку для Зозулі в компенсований час – першу жовту Роман отримав за п’ять хвилин до цього, коли надто агресивно пішов на м’яч і атакував Бандуру, а друге попередження стало "винагородою" за спробу випросити пенальті там, де його не було.

Тож "Дніпро" стає до одного ряду з "Шахтарем" та "Металістом" і теж втрачає очки на виїзді. І тепер цей тур можна розглядати як шанс для "Динамо" та "Чорноморця", чиї матчі почнуться найближчим часом. Але, з огляду на попередні результати туру, може й "Зоря" з "Карпатами" мають непогані шанси?

Коментарі ()