Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Таврія" 1:0. Ротація ціною нервів

15.09.2013 19:35 1395 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Таврія" 1:0. Ротація ціною нервів

Мало хто з тренерів українського чемпіонату може зрівнятися з Хуанде Рамосом у його схильності до ротації складу. Іспанського наставника можна зрозуміти: маючи з одного боку достатню кількість гравців високого рівня, а з іншого - щільний графік ігор в осінній частині сезону, він давно привчив до того, що поняття "основний склад" у його команді відсутнє як таке. Практично будь-який гравець може почати черговий матч на лаві запасних. Найчастіше така стратегія приносить "дніпрянам" успіх, але часом трапляються і збої.

От і на матч із "Таврією", наразі першим аутсайдером першості, "Дніпро" вийшов в експериментальному складі. У зустрічі, якій випало розміститися між матчами збірних та єврокубковою грою, лишилися на лаві Зозуля та Коноплянка, не потрапили до заявки Федецький, Калинич. Крім того, досі не відновилися після травм Ротань та Джуліано.

От і вийшло, що тактична схема господарів виглядала зовсім по-новому: з Бруно Гамою та Кобахідзе на флангах і Політилом у опорній зоні.

І за такий хід дніпропетровці ледь не поплатилися. Більше години не вдавалося їм подолати захисні редути сімферопольців, і вже виникали великі сумніви щодо того, чи вдасться їм дотиснути "Таврію". До всього, ще у першому таймі отримав серйозну травму Політило, тож, коли по перерві Рамос випустив на поле Зозулю та Коноплянку, йому знову довелося експериментувати - ставити Матеуса лівим захисником.

І лише за 20 хвилин до кінця гри "Дніпро" таки знайшов свій момент, коли Селезньов головою замкнув подачу Кравченка. А вже після цього голу питання про переможця можна було знімати - "Таврія" очевидно їхала сюди захищатися, і біля воріт Бойка ані до, ані після пропущеного м’яча нічого створити не зуміла.

Коментарі ()