Головне

Ліга Європи. "Дніпро" - АІК 4:0. Впевнена кінцівка яскравого року

07.12.2012 00:52 629 0
Ліга Європи. "Дніпро" - АІК 4:0. Впевнена кінцівка яскравого року

Можливо, це й розчарувало нейтральних любителів футболу, але, на радість вболівальникам "Дніпра", жодної інтриги у групі "F" Ліги Європи перед останнім туром не лишалося. Незалежно від результату матчу з АІКом, український клуб фінішував першим у своєму квартеті.

Тим не менш, гравці та тренери клубу не втомлювалися повторювати, що останній матч року вони розглядають як чудову нагоду перемогою попрощатися з власними вболівальниками, та й про рейтингові бали теж ніхто не забував.

Хоча шведи й показали себе доволі міцним колективом протягом цьогорічної єврокампанії, "Дніпро" все ж лишався однозначним фаворитом зустрічі, й очікування місцевої публіки "Дніпро" не підвів. Жваво почавши зустріч, господарі доволі швидко досягли свого: Зозулю запустили до штрафного майданчика, де Роман був збитий - пенальті! Калініч пробиває воротаря суперників, й ігрова перевага дніпропетровців стає ще відчутнішою.

Особливою активністю відзначався лівий фланг, де шведи не знаходили аргументів проти Стрініча з Коноплянкою. І саме звідти прийшов другий гол: Коноплянка знову вивів на зручну позицію Зозулю, і цього разу пробити йому вже не завадили. Тож по завершенні першого тайму сумнівів у перемозі "Дніпра" вже не лишалося, і вся інтрига була у тому, скільки ж голів "Дніпро" заб’є до кінця матчу.

Господарі справді не зупинилися, і дуже скоро Зозуля вже оформив дубль. Гості вже й не намагалися відповідати, тож Рамос дозволив зіграти, певно, останні матчі у формі "Дніпра" Алієву, у якого закінчується піврічна оренда, та Дєнісову, чий дніпропетровський період кар’єри, що тривав 6 років, завершується. З Віталієм фанати, до слова, попрощалися дуже тепло, ще на початку матчу, виклавши з модулів 19 номер та вивісивши банер "Дякуємо за все", а також неодноразово скандуючи прізвище узбецького захисника, який давно став своїм у Дніпропетровську.

Фінальний штурм глядачі теж побачили, але, як не дивно, створив його знову ж таки "Дніпро". І це принесло результат - крапку у розгромі стокгольмців поставив Кравченко, скориставшись скидкою Джуліано. Ну, а цей розгром, який став, до речі, 15 поспіль домашньою перемогою "Дніпра" у всіх турнірах, став чудовим завершенням такого ж вдалого 2012 року.

Що ж, лишається лише подякувати команді за цю осінь, після чого набратися терпіння і дочекатися лютого, коли європейський похід "Дніпра" продовжиться. Тож до зустрічі 2013 році!

Коментарі ()