Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Зоря" 2:0. Повернення харків’ян у "срібну" гонку

29.10.2012 00:29 489 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Зоря" 2:0. Повернення харків’ян у "срібну" гонку

"Металіст" завдяки своїй перемозі та черговій невдачі "Динамо" офіційно повернувся у статус учасника гонки за місце у зоні Ліги Чемпіонів. Власне, ще після результату очної зустрічі киян з командою Маркевича стало зрозуміло, що різниця у 3 очки між командами довго не протримається.

"Зоря" у минулому турі "перемогла" "Дніпро", що, як після зустрічі скаже Вернидуб, зіграло з футболістами злий жарт. Мовляв, уявили себе "зірками". При всій повазі до тренера є два моменти, котрі змушують ставитися до його слів з певною іронією. По-перше, знову тренер не винний на відміну від гравців. По-друге, суперник все ж у луганчан був достатньо серйозний, щоб не припускати, що "Зоря" програла закономірно, через суто ігрові моменти.

При цьому зазначимо, що вже другий матч поспіль харківській команді доводиться грати не лише проти суперників, а й проти погоди. Після "зимової" зустрічі у Тронхеймі настала черга дощової погоди у Харкові. Злива майже не вщухала, дозволивши отримати насолоду від гри, можливо, лише фанам ватерполо.

"Металіст", хоч і розумів, що за таких умов треба якомога швидше забити, бо потім сили будуть залишати команду, але до перерви відзначитися не міг. Команда активно грала на флангах, було чимало прострілів Вільягри, Марлоса, непоганих за задумом передач Хав'єра з Тайсоном, не було лише завершального удару.

Найкращий шанс мав Тайсон, котрий пробивав бічними "ножицями", але Постранський відбив м'яч, а добивання партнеру бразильця не вдалося. Майже такий  саме за гостротою шанс не використав Марлос, котрий вийшов на ворота, але кут був досить гострим, щоб Постранський, грамотно все прочитавши, перекрив всі шляхи, котрими м'яч міг потрапити у ворота.

Прорив стався одразу по перерві - вже на 47-й хвилині рахунок було відкрито. Відзначився Вілліан, котрий виглядав помітно краще, ніж у Тронхеймі, де сніг просто шокував форварда. Не такий високий форвард з кількох метрів замкнув навіс Фініньо.

"Зоря" одразу мала два моменти. У першому Білий, намагаючись виправитися за помилку (саме його перестрибнув Вілліан), пробивав головою після кутового, але не зміг використати невпевнену гру Горяінова на виході. У другому Ідахор несподівано вивалився сам-на-сам, але, схоже, сам не зрозумів як це сталося, завагався і пробив у воротаря.

Молодий Вілліан незабаром виступив приблизно у тому ж стилі - він навіть воротаря обіграв, але пробив так, що оборонець виніс м'яч з лінії порожніх воріт. Потім у грі настала пауза, коли гості не могли підібратися до Горяінова і були змушені обстрілювати ворота ветерана здалеку. Олександр "метеликів" ловити не хотів.

"Металіст" почав грати на утримання рахунку, чекаючи, що захист суперників рано чи пізно щось "вигадає". Сподівання не підвели. Спочатку після сум'яття у штрафному майданчику Хав'єр пробив повз дальній кут, а потім Едмар вкотре підтвердив реноме майстра гри на другому поверсі. Після кутого та незграбної гри оборонця український бразилець розстріляв ворота з кількох метрів і зняв усі питання по цій грі.

Після гри сам Едмар скаже, що не знав результат гри у Маріуполі. Може, в цьому і має полягати рецепт вдалих виступів команди? За останні роки було чимало ситуацій, коли "Металіст" після пари перемог над сильними суперниками не витримував тиску статусу фавориту. Тому Мирону Богдановичу, можливо, краще забороняти футболістам користуватися інтернетом, щоб вони завжди думали, що чергова гра має для них значення лише як матч, в котрому треба перемогти. Принаймні, дуже цікаво буде побачити чи протримається і як поводитиметься "Металіст" у загаданій гонці за "срібло" до кінця календарного року.

Коментарі ()