Головне

Прем’єр-ліга. "Дніпро" - "Карпати" 2:0. І всі задоволені

10.05.2012 19:48 773 0
Прем’єр-ліга. "Дніпро" - "Карпати" 2:0. І всі задоволені

Лише рік тому "Дніпро" та "Карпати" завершували сезон сусідами по турнірній таблиці, і їхнє протистояння обіцяло бути одним із найзапекліших в усій Прем’єр-лізі. Минули 12 місяців, і "Дніпро" вкотре завершував сезон у статусі учасника єврокубків. А от "Карпати", замість боротьби за Лігу Європи, мусили вирішувати зовсім інше завдання – боротися за збереження місця в еліті.

Боротьбу цю львів’яни все ж таки виграли, навіть поступившись в останньому матчі. "Зелено-білі", граючи на полі "Дніпро-Арени", думками більше були в Одесі, де не повинна була вигравати "Оболонь". У разі успіху "пивоварів" "Карпати" мали хоча б грати внічию, а поразка опускала їх до зони вильоту.

Деякий час задачу-мінімум – утримати свої ворота на замку – "леви" виконували. Хоча самі гості не надто жваво йшли в атаку, але стримувати атаки "Дніпра", які сьогодні як ніколи були зав’язані на активності Коноплянки, їм деякий час вдавалося. Але вистачило львів’ян лише трохи більше, аніж на годину. Коноплянка нарешті знайшов шпарину в захисті і віддав крізь неї чудовий пас на Стрініча, якому лишалося лише вдало пробити повз Богатінова.

Пропустивши гол, "Карпати" відчули запах смаленого і кинулися на штурм воріт "Дніпра". Але, попри величезне бажання відігратися, не вистачало у діях гостей якогось конструктиву, який мав би зробити цей штурм більш продуктивним. Найближче до того, аби зрівняти рахунок, "Карпати" були після удару Гладкого, коли м’ячеві не вистачило буквально кілька сантиметрів до того, аби перетнути лінію воріт. Чи все ж вистачило? Однозначного повтору телеглядачі так і не дочекалося, що вже говорити про гостей стадіону, але головний арбітр матчу вирішив, що голу не було.

Натомість, кинувши всі сили в атаку, "Карпати" забули про захист і пропустили другий гол у контратаці. І знову асист на рахунку Коноплянки – цього разу Євген запустив у прорив Дениса Олійника, який пробіг із м’ячем півполя, але так і не зустрів жодного суперника, за винятком голкіпера. Богатінов завадити йому не зумів, і перевага господарів була подвоєна.

Від нервового зриву львівських гостей врятував диктор стадіону, який майже одразу заспокоїв їх повідомленням про те, що "Оболонь" свій матч також програє. Зрозумівши, що поразка вже не обернеться для них трагедією, "Карпати" дограли матч спокійніше. "Дніпро" також нікуди не поспішав, тож матч так і завершився. На поле "Дніпро-Арени" висипали вболівальники, а футболісти, які не були викликані до своїх збірних, залишили поле, аби вже завтра роз’їхатися по відпустках. Не так багато часу в них, аби відпочити – вже скоро новий сезон, і хто знає, які метаморфози переживуть і ці, й інші команди ще через 12 місяців...

Коментарі ()