Головне

Ліга чемпіонів. "Базель" - "Баварія". Не такий страшний чорт, як його малюють

23.02.2012 00:42 1002 0
Ліга чемпіонів. "Базель" - "Баварія". Не такий страшний чорт, як його малюють

У протистоянні "Базеля" і "Баварії" беззаперечним фаворитом вважались німці. Навіть попри те, що підопічні Хайко Фогеля зуміли вибити самого Алекса Фергюсона у боротьбі за місце в шістнадцятіці найкращих команд Європи. Проте, як показала практика, не завжди фаворит може підтвердити своє реноме.

Поєдинок з "Базелем" для "Баварії" мав стати своєрідною реабілітацією за невдалі виступи у Бундеслізі. 2012-й рік для одного із фаворитів у боротьбі за золоті нагороди чемпіонату Німеччини почався не дуже вдало: "червоні" виграли всього два з п'яти матчів внутрішньої першості і наразі займають лише третє місце. Проте, результат, який команда продемонструвала на груповій стадії ЛЧ (виграла шість із дев'яти останніх гостьових поєдинків) вселяв певні надії.

Мюнхеці з перших хвилин гри, незважаючи на свій гостьовий статус, відразу показали хто насправді є господарем на футбольному полі. Вже на третій хвилині небезпечно пробивав Рібері, проте вдало розібрався у епізоді голкіпер швейцарців. Менше ніж через десять хвилин Рібері знову пробивав, виходячи сам на сам, але і цього разу Соммер виручив свою команду.

Швейцарці теж особливо не збиралися відсиджуватися у обороні, і відразу видали декілька небезпечних моментів біля воріт Нойера. Спочатку голкіперові німців після потужного пострілу Драговіча довелося рятувати свої ворота, відбиваючи м'яч у стійку, а після цього на захист "червоних" стала поперечина, в яку поцілив Фрай.

Взагалі, перший тайм команди провели на зустрічних курсах, демонструючи цікавий силовий футбол, і, хоча, статистика володіння м'ячем була на користь "Баварії" (62%), не можна сказати, що перевага останньої була дуже відчутною. В першій половині гри "червоно-сині" завдали чотири удари по воротах Нойера, і після кожного у вболівальників німецького клубу серце, як кажуть, "тікало в п'яти".

У другій половині зустрічі "Баварія" ще більше взяла ініціативу у свої руки, проте по тому, як оборонялись підопічні Фогеля, можна було писати підручник для захисників. Роббена закрили, з Гомесом грали щільно, Рібері не давали знайти продовження, тому всі атаки "Баварії" зупинялися на підступах до воріт господарей. Варто також віддати належне воротареві швейцарців, який дуже впевнено і холоднокровно підчищав усе, з чим не змогли впоратись оборонці.

Здавалося, що матч так і завершиться з нічийним рахунком, проте на останніх хвилинах несподівано для німців Кусунга пройшов по центру і віддав передачу на Штоккера, який, опинившись сам на сам із Нойєром, не схибив. І на цьому для "Баварії" гра закінчилась. Суперник майже до фінального свистка на куражі не давав можливості команді перейти на чужу половину поля, щоб чимось відповісти.

Як би там не було, це Ліга чемпіонів, на цій стадії грають два поєдинки і в Мюнхені може статися все що завгодно, але свою порцію оплесків команда зі Швейцарії вже заробила. За рахунок самовіддачі і дисципліни європейський середняк зміг довести, що не випадково "МЮ" вирушив у похід за менш престижним європейським трофеєм. А тому Юппу Хайнкесу є про що подумати напередодні матчу-відповіді, аби не повторити сумне досягнення свого англійського колеги.

Ліга Чемпіонів 2011/12

1/8 фіналу

Перший матч

22 лютого

"Базель" - "Баварія" 1:0 (0:0) 

Гол: 1:0 – Штокер (86)

Базель: Зоммер, Абрахам, Драговіч, Пак Чжу Хо, Ф. Фрай (Штокер, 66), Хуггель, Г. Джака, Шачірі (Зуа, 83), Штейнхофер, А. Фрай (Кабрал, 90), Штреллер

Баварія: Нойер, Дж. Боатенг, Рафінья, Бадштубер, Лам, Рібері (Мюллер, 71), Алаба, Кроос (Оліч, 89), Тимощук, Роббен, Гомес.

Попередження: Абрахам (63), Мюллер (73), Рафінья (83)

Коментарі ()