Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Зоря" 4:1. Чудес на Донбас-Арені не буває. ВІДЕО

02.10.2011 15:44 389 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Зоря" 4:1. Чудес на Донбас-Арені не буває. ВІДЕО

У матчі 11 туру чемпіонату України донецький "Шахтар" з розгромним рахунком 4:1 переміг луганську "Зорю". Хоча по першому тайму, то результат цього матчу міг бути й зовсім іншим.

Але вже така аура у матчах "Зорі" та "Шахтаря". Останній раз команда з Луганська перемагала донецький клуб у далекому 1993 році. Після цього у матчах між цими суперниками неприємних несподіванок для "Шахтаря" вже не було.

Якщо по грі, то у перші 45 хвилин гри вже в 2011 році, "Зоря" краще рухалася за господарів, була націленгою на ворота і справедливо забила гол. До цього Мадоу пробив і влучив у поперечку воріт "Шахтаря", а на 20 хвилині Мілько пробив П`ятова ударом головою, вигравши боротьбу у Степаненка. Цікаво, але після забитого голу обличчя у Мілька була якимось переляканим, а не задоволеним. Можливо, він вже знав чим може закінчитися для йоо команди незапланований гол у ворота "Шахтаря", а можливо й щось інше...

Тим не менше, утримати переможний рахунок у першому таймі "Зоря" не зуміла. Після прострілу з флангу Вілліана Коста в оточенні трьох захисників легко перекинув м`яч у ворота Шуховецва. Причому гравці захисту навіть не зробили жодного руху, щоб накрити бразильця.

У другому таймі "Зорю" було не пізнати. Ні швидкості, ні руху, ні бажання грати до останньго за м`яч уже не було. На 62-й хвилині дивна помилка Хомченковського дозволила Селезньову зробити рахунок 2:1. Якась приреченість була в діях Хомченковського, коли він віддав пас назад, то навіть не глянув в бік, куди він пнув круглого, а вийшло прямо в ноги Селезньову, який таким подарунком зрозуміло скористався.

Після 2:1 "Зоря" "поплива", хоча здається це сталося ще в перерві гри. Після 2:1 Селезньов забив ще раз, а завершив розгром луганської команди Едуардо. Міг рахунок цієї гри стати і більш розгромним, але по пару моментів знову таки змарнували той же Селезньов, який зумів отримати ще й картку за симуляцію, та Едуардо.

Врешті-решт перемога "Шахтаря" з таким рахунком не є показовою, і не означає, що команда з Донецька знайшла свою гру. Показовим є саме перший тайм, коли команду Луческу "возила" скромна "Зоря". І в "Шахтаря" є ще два тижні, щоб підготуватися до матчів Ліги чемпіонів, оскільки в національному чемпіонаті "гірникам" хоча б трохи дають відпочити "команди-сателіти", на кшталт "Зорі" чи "Іллічівця".

Коментарі ()