Головне

На "Донбас-Арені" провели антитерористичні навчання

29.09.2011 14:05 269 0

29 вересня, на домашньому стадіоні "Шахтаря" відбувся завершальний етап масштабних навчань, які напередодні Євро-2012 вперше в Україну проводив "Антитерористичний центр СНД".

Як повідомляє сайт "гірників", за легендою навчань одна з груп терористів, переодягнених у форму співробітників МВС, захопила в заручники групу вболівальників і висунула владі вимоги, які частково були задоволені.

Їм надали транспорт. Автобус мав направлятися в аеропорт Донецька. Але на виїзді з підземного паркінгу арени його вдалося зупинити, нейтралізувати злочинців і звільнити заручників.

"Ми спостерігали силову фазу навчань. Штурм автобуса із заручниками", - розповідає начальник служби безпеки "Донбас Арени" Сергій Бургела.

"У ньому брали участь співробітники Центру спеціальних операцій СБУ. Відпрацьовувалися дії трьох груп: снайперської, блокування і штурмової", - додав він.

Родзинкою екшн-тренування стала "ліквідація" манекена, який грав роль терориста, який вийшов з підземного паркінгу стадіону на розвідку. На очах у представників іноземних силових структур і журналістів "об'єкт терористичної загрози" ефектно розстріляла група снайперів, що базувалися на даху "онбас Арени".

До речі, під час захоплення автобуса, крім спецтехніки і сьогодення вогнепальної зброї, використовували і унікальне пристосування, спеціально призначене для розбивання шибок. З його допомогою вікно в автобусі із заручниками було просто підірвано, а "турмовики"змогли без проблем проникнути всередину і завершити операцію.

Коментарі ()