Головне

"Металіст" попросив Лозанну почекати з судом, ФФУ підтримала прохання

12.09.2011 16:19 1081 0
"Металіст" попросив Лозанну почекати з судом, ФФУ підтримала прохання

Розгляд Лозанський судом справи про договірний характер матчу "Металіст" - "Карпати", який відбувся в рамках 26-го туру сезону-2007/2008 не відбудеться 14 - 16 вересня, як планувалося раніше.

Про це повідомили журналісти телевізійної програми "ПРОфутбол", яка виходить на телеканалі  "2+2".

 Нагадаємо, після того як КДК ФФУ і апеляційний комітет визнали даний матч договірним (з команд знімалися по 9 очок, а деякі причетні особи назавжди усувалися від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом), "Металіст" і "Карпати" звернулися до спортивного арбітражного суду в Лозанні, що є найвищою інстанцією.

На початку липня нинішнього року була призначена дата розгляду гучної справи - з 14 по 16 вересня. Але, як стало відомо журналістам "ПРОфутболу", "на початку поточного місяця до представників спортивного Лозаннського суду звернулася юридична фірма, що представляє інтереси харківського "Металіста" з клопотанням про перенесення розгляду справи на грудень 2012-го року з причини того, що розгляд даного питання зараз може негативно позначитися на іміджі майбутнього Євро-2012.

У свою чергу, Лозаннський суд звернувся до інших учасників процесу з питанням, чи не заперечують вони проти перенесення розгляду справи. Як з'ясувалося, "Карпати" абсолютно не проти клопотання "Металіста".

А от ФФУ - ще один учасник процесу - чиє рішення, власне і збираються оскаржувати футбольні клуби "Металіст" і "Карпати", уточнила, що не бачить сенсу переносити розгляд справи на грудень 2012-го, і запропонувала розглянути інцидент відразу після завершення Євро-2012 ... "

 На даний момент невідомо на коли буде призначено розгляд справи про договірний матч, що відбувся близько трьох з половиною років тому. Якоїсь конкретної інформації або думки сторін про стан справ щодо даного питання немає.

Президент "Металіста" Олександр Ярославський відповів коротко: "Ми домовилися не коментувати дану ситуацію з усіма учасниками цього процесу", пише ua-football.com.

Коментарі ()