Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Шахтар" 1:3. Адаптаційний період команди Рамоса

14.08.2011 01:11 1105 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Шахтар" 1:3. Адаптаційний період команди Рамоса

Матчі між "Дніпром" і "Шахтарем" завжди цікаві. І, хоча клуб із Дніпропетровська не може виграти у донеччан ще із 2004-го року, у сьогоднішньому протистоянні Рамос обіцяв нелегкий поєдинок для суперника. Попри кадрові проблеми у захисті (відсутність Русола), іспанський фахівець вірив у перемогу.

Для "Шахтаря" цей матч був ювілейним, 600-м в українських чемпіонатах, і Містер Луческу навряд чи розділяв оптимізм свого візаві - "Шахтар" зараз цікавить лише перемога. Незважаючи на те де, коли і проти кого команда грає.  І його підопічні зробили все для цього.

Вже на шостій хвилині "Шахтар" забив. Чеберячко і Мандзюк припустилися тієї ж помилки, що і у матчі за збірну, загубили Адріано, який і відкрив рахунок після тонкого пасу Вілліана. "Гірники" не побігли забивати ще, а віддали ініціативу супернику, грамотно будуючи свою гру на контратаках.

На 13-й хвилині матчу Матеус, через якого намагався побудувати гру Хуадне Рамос, отримав ушкодження. Іспанському фахівцеві довелося вносити корективи у план гри свого клубу. На поле вийшов Антонов, який після двох дублів у перших матчах, більше забитими м'ячами не відзначався.

Середину першого тайму можна сміливо віддати "Дніпру". Команда володіла ініціативою, Олійник, Коноплянка і Матеус постійно створювали небезпеку біля воріт Рибки, Кулаков і Стрініч намагалися розгортати атаки флангами, проте "гірники" дуже злагоджено грали в обороні. До 46-ї хвилини. Коли чергова контратака "Шахтаря" завершилася холоднокровним голом Жадсона. Вілліан асистував на партнера, і той, прибравши захисника, просто більярдним ударом від стійки подвоїв рахунок. Цікаво, чи дивився цей матч Арсен Венгер?

Третій гол, забитий "Шахтарем" на 58-й хвилині, був дуже схожим на два попередні. Знову ж контратака, пас Вілліана і на цей раз Фернандіньо переграв Яна Лаштувку. Рамос відчув, що треба щось змінювати. На 59-й хвилині на полі з'явився зірковий новачок "Дніпра" Нікола Калініч, дебют якого надовго запам'ятається вболівальникам дніпропетровського клубу. За трохи більше ніж двадцять хвилин проведених на полі, гравець примудрився отримати дві жовті картки і відзначитися забитим м'ячем. Але все по порядку.

Нікола добре увійшов у гру - боровся на вістрі, відпрацьовував у обороні. На 68-й хвилині у штрафному майданчику гостей у боротьбі із Ракицьким форвард опинився на газоні. Арбітр розцінив епізод як симуляцію, і показав новачкові "гірчичника". Найцікавіше те, що за цей момент гравець навіть не вимагав у рефері призначити пенальті! Ну а 81-а і 82-а хвилини стали для футболіста по-черзі зірковою і фатальною. Після подачі Кравченка хорват головою у стилі АПЛ зумів відіграти один м'яч для своєї команди, а наступної хвилини отримав друге попередження за удар ліктем в обличчя Олександра Кучера. Епізод був ніби й ігровий, проте рефері змусив  "Дніпро" догравати матч вдесятьох.

"Гірники", будучи в більшості, почали вільніше себе почувати біля воріт Лаштувки. Селезньов, який вийшов на заміну дуже хотів забити у ворота свого колишнього клуба, проте до закінчення зустрічі рахунок на табло залишився незмінним.

Дніпропетровці програли "гірникам" через те, що немає поки злагодженості у діях футболістів. Якщо в атаці "Шахтаря" участь бере 4-5 футболістів, які відчувають один одного і готові у будь який момент зіграти на партнера, то комбінації Рамоса будуються за рахунок індивідуальної майсерності виконавців. Якої, між іншим, не так вже і багато. Дуже серйозні зараз проблеми у "Дніпра" в центральній і оборонній лініях.

Зрозуміло, що новим гравця потрібний час на адаптацію. Але до матчу з "Фулхемом" залишилося менше п'яти днів!!! Тому Рамос має вже зараз думати про те, як прискорити цей процес. Бо навряд чи вболівальники і керівництво клубу приймуть таке виправдання після того, як команда залишиться без подальшої участі в єврокубках.

Коментарі ()