Головне

Блохін: "Треба щось вирішувати із лімітом на легіонерів"

04.08.2011 11:41 344 0

Список кандидатів до головної команди країни звузився через те, що ліміт на легіонерів в українській прем'єр-лізі не посилюється.

Про це заявив головний тренер збірної України Олег Блохін.

"Якщо на червневий збір ми викликали 23 гравців, то на майбутній збереться вже 20 футболістів. Проблеми, що мали місце в оборонній лінії збірної ще в 2004 році, коли я тільки прийшов у неї, посилилися. Наприклад, візьмемо позиції флангових захисників. У наших провідних клубів - "Шахтаря", "Динамо" "Дніпра" і "Металіста" - в цих амплуа діють легіонери. У оборонній лінії харків'ян взагалі жодного українця немає, тому у мене є всі підстави вважати, що вибір кандидатів звузився до мінімуму", - сказав він.

"У мене часом складається враження, що зараз всі стурбовані рівнем підготовки аеропортів, стадіонів, доріг, готелів - чого завгодно, але тільки не національної команди. До початку турніру залишилося всього дев'ять місяців, а у нас поки не набирається гравців, щоб елементарно заявитися на фінал", - зазначив тренер.

Особливо гостро, вважає Блохін, стоїть проблема з лімітом на легіонерів і натуралізацією гравців.

"Те, що відбувається зараз активна натуралізація іноземців, і вони стають громадянами України - немає питань, це загальноєвропейська тенденція і нам її не зупинити. Але ми ж здатні в інтересах своєї країни виробити якісь механізми самозахисту від зловживань в цьому процесі. Інакше, якщо так і далі піде, у збірній Україні не залишиться жодного корінного українця. Це будуть суцільно легіонери з нашими паспортами", - продовжив Блохін

"Я вважаю, що на останньому Виконкомі ФФУ було прийнято неправильне рішення, коли на уродженців інших країн, що отримали українські паспорти, перестав поширюватися ліміт на легіонерів. Ви знаєте, Блохін - не націоналіст, але мені доводиться стояти на сторожі інтересів нашого футболу. І тоді треба або посилювати ліміт, або переглядати положення про натуралізацію", - цитує наставника збірної України sport-express.ua.

Коментарі ()