Головне

"Нива" із бюджетом у 6 мільйонів гривень хоче вийти у першу лігу

20.07.2011 19:57 859 0

Тернопільська "Нива" не полишає сподівань повернутися хоча б у першу лігу і готова вкладати у це доволі серйозні - як для другої ліги - гроші.

Про це тернопільському виданню "Номер один" повідомили куратор "Ниви" зі сторони влади Автанділ Мдінарадзе та новий головний тренер команди Петро Червін.

"17 липня у розташування команди на оглядини прибуло 12 футболістів, п'ятеро з яких залишилися у команді з перспективою підписання контракту. 18 липня у розташування прибуло ще шестеро гравців, тільки двоє з них відповідають рівню нашої команди. Наразі сьогодні повним ходом відбувається селекційна робота, - зазначив Червін.

Планується, що в "Ниві" гратимуть футболісти рівня і першої, і Прем'єр-ліги, з таких команд як "Оболонь", "Севастополь", "Карпати" тощо. Наразі у команді перебувають Павло Онисько (екс-гравець "Львову", "Оболоні") та Андрій Башлай ("Севастополь", "Суми"), але ще передчасно говорити, що вони підпишуть контракти.

"Не без того, що в команді не залишаться молоді перспективні футболісти з числа місцевих вихованців. Але кістяк команди, однозначно, складатимуть досвідчені майстри із серйозним досвідом", - заявив Мдінарадзе.

Зараз відомо, що зі складу зразка минулого чемпіонату тренуються 13 футболістів.

"Нива" гратиме в Тернополі на міському стадіоні. Міська влада Тернополя пішла у цьому питанні назустріч "Ниві". Паралельно готується до атестації і стадіон у Гаях", - заявив Автанділ Мдінарадзе.

На сьогоднішній день також ведеться цілеспрямована робота з приведення клубної інфраструктури згідно до норм змагань професіоналів.

Складено також бюджет клубу, в якому враховано всі затрати. Орієнтовно він становитиме 6 млн. грн.

"Аграрії мають виступити спонсорами, інвесторами команди. Бюджет розроблено потижнево, при цьому він буде прозорим. Футболістам по контрактах передбачена заробітна плата. Натомість, що стосується преміальних, вони виплачуватимуться тільки після виконаних завдань", - каже Мдінарадзе.

"Скажімо, на перше коло вони нараховуватимуться лише за місце, не нижче третього у турнірній таблиці. При цьому їх розмір залежатиме від нарахованих бонусів: чим менший розрив в очках від лідера, тим більші бонуси, відповідно зростатимуть преміальні", - додав він.

На думку інвесторів, це серйозний бюджет, який відповідає рівню клубів першої ліги, тому перед тренерами та футболістами стоятиме одне-єдине завдання - здобути путівку до першої ліги.

Коментарі ()