Головне

Прем'єр-ліга. Другий дубль Антонова приносить перемогу "Дніпрові"

15.07.2011 22:04 1073 0
Прем'єр-ліга. Другий дубль Антонова приносить перемогу "Дніпрові"

Минулого сезону, ще за часів Безсонова, "Дніпро" розпочав чемпіонат з п'яти поспіль перемог. Чим це потім закінчилося для команди і її тренера, ми пам'ятаємо. "Дніпро" Рамоса на старті, відверто кажучи, не вражає. Можливо, просто вихід на пік форми очікується на місяць пізніше, коли команді, будучи несіяною, належить пробиватися до групового турніру Ліги Європи, а також зустрічатися з "Шахтарем" та "Динамо"?

Як би там не було, але вже вдруге поспіль клуб, який декларує бажання пробитися до Ліги Чемпіонів, почав гру дуже блідо. Хоча тренер і змінив істотно стартовий склад порівняно з київським матчем, але жодних дивідендів це не принесло. При всьому бажанні, згадати якусь гостроту біля воріт Бойка до перерви не виходить: гості намагалися комбінувати, але у їхніх передачах було надто багато браку. І щастя "дніпрян", що "Кривбас" - також не гранд українського футболу. Можливо, і перебільшував Віталій Кварцяний, відправляючи криворіжців до сьомої ліги, але ресурсів, аби покарати "Дніпро" так, як це зробив "Арсенал", у підопічних Юрія Максимова не знайшлося.

Зате знайшов ресурси до посилення гри у перерві Хуанде Рамос. Як двічі поспіль не вдається йому перший тайм, так само двічі поспіль у другому таймі його команда активізується і здобуває результат. Цього разу одразу дві заміни довелося йому провести по перерві, і одна з них виправдалася вже за 5 хвилин. Денис Олійник, до якого були прикуті найбільш прискіпливі погляди вболівальників, які пам'ятають, звідки він прийшов, навісив у штрафний майданчик, де Русол скинув м'яча на Антонова. Олексій, вигравши верхову боротьбу, розпечатав ворота суперника - 0:1!

Вже після цього в гравців у блакитній формі з'явилася впевненість у собі: приводу, аби хвилюватися за збереження результату, "Кривбас" не давав. Засмутити Лаштувку вдалося тільки Бартуловічу, але не так, як сам Младен того хотів: йдучи на м'яч, хорват не зумів вчасно зупинитись і влучив ногою в обличчя голкіперу, який вже зафіксував шкіряну кулю в руках. Але і збільшувати рахунок "дніпряни" не надто прагнули: здавалося, що гра вже забрала в них надто багато сил. Зрідка шукали вони щастя дальніми ударами (близькими до цілі були Джуліано та Олійник), але або не влучали по воротах, або Бойко грав надійно. І лише на третій доданій хвилині, коли, здавалося, рахунок вже не зміниться, "Дніпро" зумів його подвоїти. Льопа знайшов своїм пасом Антонова, якого захисники лишили наодинці на підступах до штрафного. Олексій не став йти до воріт у боротьбу, а лише підлаштував м'яча і завдав дуже потужного удару - Бойко нічого не зумів вдіяти.

Таким чином, "Дніпро" знову лишив змазане враження від своєї гри. Але головне, що цього разу перемогу він здобув, та і результативність новачка Антонова - чудовий привід для оптимізму вболівальників. Вболівальників, які сподіваються, що з кожною грою команда додаватиме, і у серпні зможе на рівних боротися не лише з командами рівня "Кривбасу" чи "Арсеналу", але і з лідерами українського футболу.

"Кривбас" - "Дніпро" - 0:2 (0:0)

Голи: 0:1 - Антонов (50), 0:2 - Антонов (90+4)

"Кривбас": Бойко, Лисицький, Петров, Бартуловіч, Федорчук (Лисенко, 56), Матіч, Канкава, Костишин (Бабатунде, 56), Лобжанідзе, Сердюк, Іващенко (Єслінек, 68)

"Дніпро": Лаштувка, Кравченко (Олійник, 46), Кулаков, Джуліано, Коноплянка, Чеберячко, Русол, Денисов (Стрініч, 46), Ротань, Антонов, Матеус (Льопа, 73)

Попередження: Лобжанідзе (17), Кравченко (42), Федорчук (44), Бартуловіч (71).

Коментарі ()