Головне

Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Дніпро". Перша українська перемога Рамоса. ВІДЕО

23.10.2010 21:37 657 0
Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Дніпро". Перша українська перемога Рамоса. ВІДЕО
До кожного матчу "Дніпра" зараз прикута підвищена увага людей, які якимось чином пов'язані з українським футболом. З того часу, як на тренерському містку "Шахтаря" після буремного початку століття встановилася славетна донецька стабільність, у нашому чемпіонаті не було можливості спостерігати за процесом побудови нової команди як проекту, за західним зразком, західними ж спеціалістами. І саме цього усі чекають від Хуанде Рамоса, і саме тому до кожного матчу його команди прискіпливо придивляються, чекаючи, коли усе раптом стане інакшим, стане «як у них».

Але ж зрозуміло, що побудова нової команди - це справа не кількох ігор і навіть не кількох місяців. І якщо, хочеться вірити, іспанському спеціалістові колись зрештою і вдасться навчити «Дніпро» грати у якісний європейський футбол, то матч із "Арсеналом", а особливо перша його половина, засвідчив, що до цього ще дуже й дуже далеко.

Перший тайм для дніпропетровського клубу міг би стати зовсім провальним, якби "канонірам" трохи більше щастило при завершенні своїх атак. "Арсенал", хоч і грав другим номером, але повністю перегравав гостей за всіма показниками. У нападі "Дніпро" знову грав беззубо, лише пара дальніх пострілів Назаренка може потягнути на звання напівмоментів.

Але до того ж і оборона "синьо-біло-блакитних", яка мала би стати тільки сильнішою після повернення свого лідера Андрія Русола, відіграла жахливо. Четвірка захисників, здавалось, зовсім не розуміла один одного, надто часто лишаючи киянам простір для швидких атак. І щастя "Дніпра", що скористалися цим "червоно-сині" лише одного разу. В тому епізоді здавалося, що контратака "Арсеналу" вже захлинулася, коли Ролан Гусєв не зовсім вдало віддав пас на фланг Максимові Шацьких. Доки Максим зумів-таки зупинити і обробити м'яч, група захисту "Дніпра" уже встигла зайняти свої позиції у штрафному майданчику. Але досвідчений форвард киян витримав паузу і віддав чудову передачу назад набігаючому Богданову, який у два дотики відправив м'яча у дальній кут, ніби й не помітивши численних захисників у білій формі.

Гол виглядав цілком логічним, до самої перерви "Дніпро" фактично відбивався, не маючи сил створити щось небезпечне в атаці. До всього, на останніх хвилинах у боротьбі із Симоненком отримав серйозне ушкодження Гоменюк, якого лікарі на плечах винесли з ігрової зони.

Другий тайм мав стати справжнім іспитом і для "канонірів", які, не втомлюючись, декларують за мету вихід до єврокубків (цікаво побачити матч з умовною "Борусією" на НТК ім. Банникова), і для Хуанде Рамоса: чи зуміє він швидко розібратися у причинах проблем своєї команди, знайти їх розв'язання і донести свої ідеї до підопічних? Виявилося, що кияни свій іспит не склали, а от шанувальники "Дніпра" таки мають привід для оптимізму.

Старт другої половини показав, що "Арсенал" більше не прагнутиме до того, щоб збільшити свою перевагу, і збирається зосередитися на збереженні рахунку. Але цей план досить швидко і несподівано був зламаний парою форвардів "Дніпра". Не надто складний навіс у штрафний майданчик, Гладкий головою продовжує його собі за спину, а там Симоненко загубив Селезньова, який теж головою відправив м'яча у сітку.

Рахунок зрівняно, "Дніпро" знов відчув упевненість у своїх силах, а "Арсенал", здалося, психологічно надломився у цей момент. Перевага гостей стала тотальною, не вистачало лише другого гола. Спершу штанга врятувала киян після удару Назаренка з-за меж карного майданчика. Мав відбутися гол і після чудового удару того ж Сергія зі штрафного, "як у старі добрі часи". Але хтось із його партнерів у момент удару забіг у офсайд, і чи то торкнувся м'яча перед тим, як той втрапив до сітки, чи просто відволік на себе увагу воротаря, але, так чи інакше, взяв участь у епізоді, а тому гол-красень був справедливо скасований. Та вже за кілька хвилин чудово з м'ячем змістився із флангу у центр Коноплянка, вдарив у дальній кут, м'яч поцілив у стійку, але по-зрадницьки відскочив у спину лежачому Реві і від неї, знущаючись, покотився у ворота. Селезньов врятував голкіпера від автоголу, добивши м'яч у сітку вже з самої лінії.

Чудовий камбек "Дніпра", але і тут не все так гарно. Забезпечивши прийнятний рахунок, гості також не намагалися його покращити, і тепер уже вони намагалися консервувати гру за будь-якої нагоди. Що виходило у них надто нервово, треба сказати. Хоча після однієї з пожеж у штрафному "дніпрян" банальний виніс на половину поля суперника обернувся виходом два в два, але Гладкий звично не зміг віддати передачу Селезньову повз єдиного захисника суперників.

Тож матч завершився з рахунком 1:2, що означає першу перемогу Рамоса на чолі українського клубу. Перемогу, яка підтвердила, що не все так погано, але треба ще працювати, працювати і працювати. А "Арсенал" нагадав себе ж у гостьовому матчі з "Карпатами", коли також якийсь час виглядав краще за суперників, але, досягнувши задовільного результату, зупинився і програв. Так до Європи не проходять.

Коментарі ()