Головне

Прем'єр-ліга. "Таврія" зупиняє "Карпати"

26.09.2010 22:14 555 0
Прем'єр-ліга. "Таврія" зупиняє "Карпати"

У завершальному  матчі 11 туру в Сімферополі зустрілися команди, які закінчили минулий сезон сусідами по турнірній таблиці, завоювавши для себе місце у Лізі Європи. Але якщо для "Карпат" ті успіхи були лише поштовхом для подальших звершень, то на "Таврію" вони зчинили згубний вплив. Сімферопольці скотилися до низів у чемпіонаті, припинили виступи у Кубку України та Лізі Європи, і на матч із львів'янами їх вивів уже не Сергій Пучков, а новий наставник - Валерій Петров.

Та, як часто  буває, зміна наставника змогла в  короткий термін повернути команду  до життя, і сьогодні "Таврія" вже  ні в чому не поступалася "Карпатам". Від початку матчу минуло якихось п'ять хвилин, а господарі вже притисли гостей до своїх воріт, а невдовзі і відсвяткували перший гол після чудового удару Корнєва з льоту.

Окрилені таким успіхом, кримчани ледь не подвоїли свою перевагу, але м'яч Любеновича Віталій Годулян не зарахував через спірний офсайд. А львів'яни зусиллями Зеньова рахунок миттєво зрівняли - естонець у боротьбі із захисником спромігся в підкаті пробити в дальню "дев'ятку". І це ж була лише 15 хвилина...

Такий жвавий початок  зустрічі ясно дав зрозуміти, що команди увесь матч триматимуть у напрузі і вболівальників, і Годуляна. Одеському арбітру до перерви довелося ще скасувати гол Кузнєцова після чергового нестовідсоткового офсайду і вилучити Худоб'яка за кілька секунд до перерви через удар по ногам суперника, який його щойно обіграв. Ну а до цього "Таврія" вже встигла вдруге вийти уперед - класним пасом повз центральних оборонців Любенович вивів Ідахора на побачення із Тлумаком, і нігерієць впевнено розібрався з воротарем.

Після перерви  швидкості на полі помітно впали. "Карпатам", які лишилися у меншості, довелося грати обережніше. Як результат - перша половина другого тайму пройшла за переваги "Таврії", але без виразних моментів, за винятком виходу Ідахора віч-на-віч із воротарем. Та, зрештою, саме Лакі остаточно закріпив перевагу своєї команди за 20 хвилин до кінця красивим дальнім ударом.

Навіть можливості вже легендарного львівського характеру  не безмежні, і на сьогодні його банально не вистачило. "Зелені леви" не надто переконливо намагалися притиснути суперника, але "Таврія" спіймала кураж, вправно стримавши всі потуги гостей.

Узагальнюючи, робимо висновок, що "Карпати" не витримали  випробування вилученням ключового гравця, і на цей момент Олегу Кононову варто звернути увагу при підготовці до майбутніх європейських баталій. А "Таврії", яка нарешті здобула заслужену перемогу, залишається побажати знову міцно звестися на ноги під керівництвом нового наставника.

Коментарі ()