Головне

Маркевич: Постараюся врахувати побажання Газзаєва на матч із Нідерландами

09.08.2010 14:33 332 0
Маркевич: Постараюся врахувати побажання Газзаєва на матч із Нідерландами

Перед прес-конференцією Мирона Богдановича відбулася презентація нового спонсора збірної. Паливним партнером команди стала компанія "Кершер", представлена в Україна брендом ТНК.

Віце-президент Федерації футболу України В.Лашкул повідомив, що формування команди спонсорів національної збірної до Євро-2012 майже закінчилося: на сьогодні у спонсорський пул входять 10 компаній. Але, як наголосив віце-президент, "у команді спонсорів можливі заміни, оскільки один із преміум-спонсорів не виконує свої фінансові зобов'язання". Ось такі суворі правила  бізнесу в футболі.

Спонсори спонсорами, але головна тема зустрічі - матч у Донецьку 11 серпня. Слухаючи запитання представників мас-медіа, можна було з легкістю здогадатися, що всі схвильовані тим фактом, згідно якого Нідерланди везуть в Україну дублерів: жодного віце-чемпіона світу-2010 в Донецьку не буде.

Маркевич про Нідерланди: "Давайте констатуємо той факт, що в Нідерландах багато хороших футболістів. Повірте, ті гравці, які приїдуть, виходитимуть на поле з подвійною енергією. Звісно, краще було б грати з віце-чемпіонами світу, але кожен тренер зараз перевіряє найближчий резерв. Будемо грати з тією командою, яка приїде. Нас більше хвилює гра збірної України.

Я попросив би мас-медіа: через рік-два ніхто не згадуватиме, яким складом грали суперники, а результат залишиться. У Нідерландів вистачає кваліфікованих футболістів. Гравці читають усі інтерв'ю. Я вас дуже прошу, не треба спекулювати на цій темі".

Про Папа Гуйе: "Ми не залишаємо питання натуралізації Папа Гуйе. Нещодавно він відмовився грати за збірну Сенегалу. Зараз він не в формі, але я його ставлю у склад. Я знаю, як він може грати. Поки ми ще не закрили це питання, працюємо, це питання часу".

Маркевич про кадрові питання:розумію Валерія Газзаєва, який не хотів би відпускати своїх основних гравців до збірної, бо в нього попереду матч у Полтаві, потім "Аякс". Він переживає за стан футболістів, ми постараємося врахувати побажання. Але попереду матч національних збірних, нам важливо показати хорошу гру.

Поки що кадрових проблем немає. Травм не було ні в "Дніпра", ні в "Динамо", які грали вчора. Усі, кого запросили, приїдуть.

Вперше з'являться і Романчук, і Федецький - задня лінія виглядатиме інакше, а це якраз та позиція, яка нас хвилює".

Маркевичу дали достатньо часу на формування команди, Мирон Богданович навіть жартома пообіцяв зайнятися патріотичним вихованням футбольної молоді. Тож зараз справді варто звертати більше уваги на гру України, яка має бути злагодженою в матчах із будь-яким суперником.

Коментарі ()