Головне

Міхел: Платіні підтримує ідею з шістьма суддями на полі

27.05.2010 20:51 266 0

Президент УЄФА Мішель Платіні підтримає ідею з шістьма суддями на полі.

Про це заявив директор департаменту міжнародних змагань "Шахтаря" Любош Міхел.

"Платіні підтримує цю ідею, я - теж. Перше, що він сказав, коли ми зустрілися: "Я розумію, що таке нововведення неможливо ввести у всіх чемпіонатах, бо не скрізь вистачить фінансування. Але в УЄФА кошти на це є - і ми хочемо продовжити цю традицію", - сказав Міхел.

На думку екс-рефері, рівень тих суддів, які працюють в полі, і тих, що стоять на лінії воріт, різний - п'ятим і шостим зазвичай надсилають якихось молодих арбітрів.

"У них ще немає досвіду, внутрішнього куражу. Припустимо, стоїть у центрі поля 45-річний шановний суддя, а поруч - 30-річний новачок. Природно, молодь боїться прийняти ключове рішення: а раптом воно виявиться помилковим, і він мимоволі "сплавить" авторитетного суддю", - додав словак.

"Тому я й сказав Мішелю Платіні: важливий рівень п'ятого та шостого суддів. Вони не повинні бути "туристами", які приїхали на матч, щоб підучитися у досвідчених рефері. Суддівська бригада повинна мати однаковий досвід! Адже є люди, які по-різному тлумачать правила, з різним стилем арбітражу", - цитує Міхела офіційний сайт клубу.

Коментарі ()