Головне

Чигринський буде страйкувати разом зі всіма іспанськими футболістами

07.04.2010 15:05 491 0

В Іспанії очікується страйк футболістів.

Він запланований на 16-19 квітня. Під загрозою зриву матчі всіх дивізіонів, включаючи поєдинок "Барселони" проти "Еспаньола" і "Реала" з "Валенсією". Причина - затримка зарплат гравцям, пише "Сегодня".

"Все йде до страйку. В основному затримують у нижчих лігах, хоча є такі команди і в Прімері. Але це не Україна, де діє принцип "моя хата з краю", - розповів агент півзахисника "Барси" Яя Туре, Дмитро Селюк, який проживає в Іспанії.

"Тут всі розуміють: якщо сьогодні вони промовчать, завтра це станеться з ними. Тому якщо Союз футболістів ухвалить рішення, що всі ігри скасовуються, то той же Мессі, який справно отримує гроші, підтримає страйк.

Тут багато господарів клубів були пов'язані зі будівельним бізнесом, криза їх довела до банкрутства. Але гроші є звідки взяти. Зараз буде момент отримання телевізійних виплат, але їх можуть пустити на зарплату, а можуть і не на зарплату.

Якщо, скажімо, в Україні чекають на зміни в роботі суддів, то в Іспанії - на підходи до платежів. Якщо тут футбольні боси не зможуть провести ці зміни, значить, будуть зміни серед босів.

У "Барселоні" затримок немає. Але в каталонському клубі взагалі особливий принцип оплати. Платять не щомісяця, а раз на півроку: 1 червня та 1 грудня. Тобто Чигринський, перейшовши в "Барсу" минулого літа, першу зарплату отримав у грудні, наступна буде в червні.

За що жив до получки, питаєте? Раз він підписує контракт, то він знає, на що йде. Що стосується премій в "Барселоні", то, скажімо, в Примері вони покладені тільки за перше місце - якщо гравці з такою зарплатою не стають чемпіонами, то які тоді преміальні?

Крім того, у більшості футболістів прописується в контрактах, що вони повинні провести 60% матчів, інакше отримають лише половину премій.

Там не так, як в Україні, де, скажімо , гравці "Динамо" можуть отримати премії за перемогу в матчі з "Шахтарем", при тому, що чемпіонами, припустимо, стануть у результаті гірники", - додав Дмитро Селюк.

Коментарі ()