Головне

Полювання на Суркіса: Ярославський вистрілив першим

06.04.2010 12:58 427 0
Полювання на Суркіса: Ярославський вистрілив першим

Початок та кінець минулого тижня знову сколихнув суддівський скандал, який вже автоматично вдарив про президенту Федерації футболу України Григорію Суркісу та київському "Динамо".

Все розпочалося з гри "Динамо" - "Металіст", скандального вилучення Девіча та резонансного інтерв`ю Олександра Ярославського, який закликав Суркісів піти у відставку з посади президента ФФУ або продати "Динамо". Відповідді від Суркіса-старшого Ярославський так і не отримав, але огризнулася прес-служба "Динамо", яка порадила шукати скелет у власному шкафу "Металіста".

Після залпу від Ярославського і відповідді "Динамо", заслуговує на увагу і пропозиція віце-президента ФФУ Сергія Стороженка, який закликав призначити керівником Комітету арбітрів України закордоного фахівця. Щоб зрозуміти важливіть цієї заяви варто розуміти, що Стороженко - це людина, яка розривається між служінню Григорію Суркісу та власними інтересами у Харкові і спільною роботою над Євро-2012 у цьому місті разом з Ярославським.

Очевидно, що у Суркіса нині хочуть відволікти усю увагу від ідеї відставки Суркіса, обмінюючи її на посаду незалежної людини в керівництві суддями.

Але подібний обмін фігурами в цій партії не пройде. У суботу черговий скандал і знову за участі "Динамо" та судді. У матчі 23 туру "Зоря" - "Динамо" (0:2) перший гол у ворота луганської команди Ярмоленко забиває з офсайду.

І знову пішло у люди інтерв`ю Яролавського на "дружньому" для Суркіса "Футбольному вік-енду", мовляв, із Суркісом "Динамо" нічого не досягло і у всьому винні брати С.

У неділю ж до ворогів Суркіса приєднався і ще один донецький футбольний олігарх Євгеній Геллер, який нещодавно став власником "Зорі". Геллер безапеляційно заявив, що судді працюють на "Динамо".

І цього разу довелося виправдовуватися за суддів і за брата Ігорю Суркісу, який відповів і Геллеру і Ярославському, заявивши, що нехай дивляться краще відео спірних моментів.

Після усіх цих нападок на "Динамо" та Суркіса стає зрозуміло, що паритету у війні Суркісів проти усіх не буде. Григорій Суркіс нізащо не піде у відставку з посади президенту ФФУ.

Джерела "Чемпіона" у ФФУ стверджують, що Суркіс-старший готовий навіть зробити інститут суддівства незалежним, лише аби донецькі, львівські, луганські, а тепер і харківські полишили у спокої його крісло президента ФФУ та незаважали йому в підготовці до Євро-2012 і не псували відносини з УЄФА.

Навряд чи на це погодяться опоненти Суркіса, яких стало вже більше після зміни футбольного орієнтиру Ярославським.

У Суркіса серед клубів еліти залишилося лише три дружні команди Ігоря Коломойського - "Арсенал", "Кривбас" та "Дніпро".

До речі, сам Коломойський, котрий є віце-президентом ФФУ і курирує суддівство, поки утримує паузу в конфлікті Ярославський проти Суркіса. Не виключено, що незабаром група підтримка Григорія Суркіса в Прем`єр-лізі буде нараховувати лише один багнет його брата - Ігоря Суркіса.

Якщо ж компанія проти Суркіса набуде владного маштабу, то вже у понеділок віце-президент ФФУ Сергій Стороженко нагадав, що у них є козирна карта - це УЄФА, яка буде бити по руках усіх, хто буде намагатися втручатися у роботу Федерації футболу України. 

Коментарі ()