Головне

Заваров: У суддівській кризі винна ФФУ

21.01.2010 14:11 557 0

Київський "Арсенал" через суддівські помилки у матчах Прем'єр-ліги не дорахувався десяти очок.

Про це заявив головний тренер киян Олександр Заваров в інтерв'ю газеті "Україна Молода".

"Я вже просто не можу й не хочу мовчати. Через суддівські ляпи, чи навіть псевдопомилки моя команда недорахувалась десяти очок. Додайте їх - і ми опинилися б на зовсім іншому місці в турнірній таблиці. Скільки це ще можна терпіти? У кожному турі ми маємо по п'ять-шість скандалів, пов'язаних із суддівством. Так просто не можна грати!

Навіть якщо ці помилки робляться ненароком, то арбітрам варто скласти свої повноваження й дати дорогу молодому поколінню. Але якщо за цим хтось стоїть, то я двома руками приєднуюсь до ініціативи Вадима Рабіновича", - каже Заваров.

(Нагадаємо, що президент "Арсеналу" Вадим Рабінович пообіцяв мільйон гривень тому, хто спіймає суддю-хабарника "на гарячому")

На думку наставника, у ситуації з арбітражем винна ФФУ.

"Якщо суддівство повністю контролює Федерація футболу, то це означає, що ФФУ має за це відповідати. На мій погляд, судді повинні мати окрему організацію, яка буде незалежною в усіх компонентах. Там мають працювати амбітні люди, які знають і люблять футбол.

Судді повинні будувати, а не ламати наш футбол. Глядачі, дивлячись гру, захоплюються нею, а не так, як в Україні, відволікаються на помилки арбітра. Я розумію вболівальників, які в нас уперто не йдуть на стадіони, - їм просто не хочеться бачити цей бедлам", - вважає Олександр Заваров.

Коментарі ()