Головне

Чигринський не сподівався на перехід до "Барселони" після "Тімішоари"

15.09.2009 08:49 355 0
Захисник "Барселони" Дмитро Чигринський після матчу відбору Ліги Чемпіонів проти "Тімішоари" уже не сподівався на  перехід у каталонський клуб.

"На певному етапі ми все обговорили з президентом і справді прийняли рішення, що я залишаюся в "Шахтарі". Після першої гри у відборі Ліги чемпіонів з "Тімішоарою" я перестав стежити за інформацією, пов'язаною з моїм переходом в "Барселону". Брат Віктор продовжував переглядати іспанську пресу, але навіть він мені нічого не говорив про те, що переговори з "Барселоною" ще не згорнуті", - сказав футболіст.

За його словами, коли обставини змінилися, Ахметов сам зв'язався з ним. "Сказав, що я себе професійно повів у цій ситуації. Але тепер, коли Ліга чемпіонів від нас пішла, було б нечесно по відношенню до мене не продовжити переговори з "Барселоною". Надто, що каталонський клуб був не проти. Для мене цей дзвінок став приємним сюрпризом", - додав Чигринський.

Як розповів гравець збірної України, перед грою з турецьким "Сівасcпором" в рамках кваліфікації Ліги Європи його викликав тренер "гірників" Мірча Луческу. "Сказав, що "Барселона" вже готова виплатити за трансфер 25 мільйонів євро. Додав, що, швидше за все, я піду. Мовляв, така цифра - імідж для всіх нас", - розповів спортсмен.

"Тим часом на носі був матч на Суперкубок Європи в Монако. З "Барселоною". І Містер відразу підкреслив, що йому дуже важливо, щоб я допоміг у цій грі. На наступний день ми зібралися в готелі вже втрьох - з президентом. Він мене привітав з тим, що рішення прийнято. Містер мене підтримав. Побажав удачі і сказав: "Діма, мій вихованець поїхав в "Барселону" - це важливо і для мене, і для іміджу клубу. Я сам тренував "Інтер", тому знаю, що це таке - працювати у великих командах". У його очах я бачив щиру радість", - Чигринський.  

"Було вирішено, що я вступаю в переговорний процес лише після того, як клуби домовляться між собою. Після цього я повинен був пройти медобстеження і провести переговори про умови особистого контракту. Сказати, що я зовсім не хвилювався, було б неправдою. Знав, що в таких клубах все роблять досить ґрунтовно. Було чимало прецедентів, коли у гравців знаходили якісь проблеми зі здоров'ям і зривалися вже майже укладені контракти. Але, з іншого боку, я був впевнений, що у мене зі здоров'ям все гаразд.

Здавав фізичні тести. Бігав з датчиками. Лікарі перевіряли мою функціональну готовність - як організм реагує на навантаження, як адаптується до них. Подивилися на різних апаратах мої суглоби, м'язи. Все це зайняло близько чотирьох годин. Жодних вад не знайшли", - сказав Чигринський "Советскому спорту".

Коментарі ()