Головне

Євро-2009. Українки на останніх хвилинах поступилися Данії

26.08.2009 19:55 175 0
Євро-2009. Українки на останніх хвилинах поступилися Данії

Після програного стартового матчу на чемпіонаті Європи серед жінок від Нідерландів україни мали шанс реабілітуватися у поєдинку із Данією. Тим більше, що у кваліфікації ці дві збірних між собою зустрічалися і здобули по одній перемозі.

З перших хвилин данійки захопили ініціативу. Гра здебільшого у них зводилася до навісів у штрафний майданчик, але виграти дуелі в українок їм не вдавалося. Жовто-сині до середини першого тайму намагалися грати на контратаках. Результату від цього не було жодного.

Перший удар у бік воріт Данії завдала Зінченко зі штрафного. Було це на 22 хвилині, і було це неточно. Стрілка секундоміра не встигла й двічі пройти свою вісь, як українки ледь не дістали м'яч із своїх воріт. Санд вийшла віч-на-віч на Баранову і вирішила віддати наліво на зовсім вільну Папе. На наше щастя, пас був дуже неточним.

Українки прокинулися ближче до півгодини матчу, коли двічі пробивали Пекур і Ходирєва. Двічі неточно. Данійки відповіли пострілом Паске - Баранова врятувала.

Перший удар у ствір воріт українки завдали за хвилину до перерви. Відзначилася Зінченко, яка влучила у руки воротаря суперниць.

Другий тайм розпочався голом у наші ворота. Пішла довга навісна передача до штрафного майданчика українок, Надім головою скинула на Санд, яка і переправила м'яч у сітку. Центральним захисником у цій ситуації була Ходирєва, в обов'язки якої це зовсім не входить.

Підопічні Куцева виглядали безпорадними. Через три хвилини Баранова рятує українок після небезпечного удару головою Паске. Ініціативою повністю володіють данійки.

І тут, як грім серез ясного неба, Україна відігрується. Жовто-сині розіграли справа аут і Дятел точно навісила на голову Апанащенко, яка чудовим ударом у кут воріт рахунок зрівняла.

Картина гри не змінилася і після голу Апанащенко. Ініціатива у ногах Данії. Українкам відверто щастить після ударів Папе, Педерсен; Баранова рятує після пострілу Паске.

А на 87 хвилині фортуна відвернулася від нас. Папе точним ударом з лінії штрафного майданчика поцілила у кут воріт Баранової. Результативний пас в активі Расмуссен.

Українки навіть не змогли організувати останній штурм. Таким чином підопічні Куцева втратили всі шанси на вихід до чвертьфіналу, адже Фінляндія обіграла Нідерланди. Тепер наздогнати ні фінок, ні нідерландок, ні данійок у нас шансів немає.

Україна - Данія 1:2 (0:0)

Голи: 0:1 - Санд (49), 1:1 - Апанащенко (63), 1:2 - Папе (87)

Україна: Баранова, Мазуренко, Чорна, Яковишина (Бойченко, 64), Пекур, Ходирєва, Дятел, Зінченко, Тітова, Лішафай, Апанащенко

Данія: Йохансен, Брогор, К. Педерсен, М. Йенсен, Реддік, Паске, Рюдаль-Бух, Папе, Санд, Надім (Вейе, 56), Й. Расмуссен (Л. Йенсен, 90)

Попередження: Ходирєва (29)

Коментарі ()