Головне

Юнацька збірна України (U-18) зіграє товариські матчі з росіянами

01.06.2009 17:12 298 0

У неділю, 31 травня, юнацька збірна України (футболісти 1991 року народження) відбула до Москви, де проведе два контрольні поєдинки з російськими однолітками - 2 та 4 червня.

Головний тренер команди Анатолій Бузник залучив на цей збір 18 футболістів, дві третини з яких представляють донецький "Шахтар", запорізький "Металург" і київське "Динамо" (п'ять, чотири та три виконавці відповідно). Звертає на себе увагу поява у списку відразу п'ятьох потенційних новачків - гірників Владислава Нехтія, та Олександра Голикова, криворіжця Станіслава Морозова, львів'янина Віталія Грицая, а також Артура Піперкова, гравця молодіжної команди німецького "Вердера".

З різних причин до Росії не поїде ціла низка провідних гравців збірної. Серед них - травмований захисник "Шахтаря" Максим Імереков, а також гірники Євген Картушов та Ігор Чайковський, динамівці Антон Ситников, Олексій Прилєпов, Віталій Сокуренко, волиняни Євген Павлов і Роман Карасюк, які мають хорошу ігрову практику в своїх клубах, і яких вирішено не відривати від тренувального процесу.

Матчі з росіянами прийматимуть московські стадіони "Крилья Совєтов" (2 червня) та "Ізмайлово" (4-го). Нагадаємо, що для наших юнаків ці спаринги є одним із етапів підготовки до кваліфікації Євро-2010 (U-19), яка стартує усередині жовтня. У першому відбірному раунді "синьо-жовті" змагатимуться у 12-й групі разом зі шведами, чорногорцями та грузинами.

Склад збірної України

Воротарі: Ігор Левченко ("Олімпік" Донецьк), Максим Коваль ("Металург" Запоріжжя)

захисники: Богдан Бутко, Олександр Голіков ("Шахтар" Донецьк), Сергій Кривцов ("Металург" Запоріжжя), Станіслав Морозов ("Кривбас"Кривий Ріг), Темур Парцванія ("Динамо"), Артур Піперков ("Вердер" Бремен, Німеччина), Олег Поліщук ("Дніпро" Дніпропетровськ)

півзахисники: Віталій Грицай (ФК "Львів"), Євген Задоя, Сергій Сидорчук ("Металург" Запоріжжя), Євген Морозенко ("Динамо")

нападники: Віталій Балашов ("Чорноморець" Одеса), Михайло Малин ("Динамо"), Владислав Нехтій, Олександр Овчинников, Віталій Федотов ("Шахтар")

ffu.org.ua

Коментарі ()