Головне

Донецький "Металург" зробив ще один крок до Ліги Європи

16.05.2009 15:55 548 0
Донецький "Металург" зробив ще один крок до Ліги Європи
Донецький "Металург" у 28 турі української Прем`єр-Ліги з рахунком 2:1 здолав розслаблену полтавську "Ворсклу" і продовжує бути одним з головних претендентів на останню путівку до Ліги Європи на наступний сезон.

"Ворсклі" у матчі з донеччанами абсолютно нічого не було потрібно, оскільки своє завдання вони виконали три дні тому, пробившись до фіналу Кубка України та виборовши право в наступному сезоні представляти України в Лізі Європи.

Донецький "Металург" скористався розслабленістю команди Микола Павлова, хоча легкої перемоги над ворсклянами не вийшло. Протягом всієї гри гості домінували, мали беззаперечну перевагу, але забити більше двох м`ячів не змогли. Щоправда, вони забили тричі, але одного разу у свої ворота.

Уже на 10 хвилині румун Танаса ударом з розвороту після флангового пасу у штрафну, розстріляв ворота "Ворскли", відкривши рахунок у цій зустрічі. Забитий гол ще більш прискорив команду гостей, але наступний м`яч їм довелося витягати зі свої воріт. На 29 хвилині Краснопьоров навісив у штрафну "Металурга" і Білозор у боротьбі з Сачком головою переправляє м`яч у власні ворота - 1:1.

Під завершення першого тайму Маріо Сержіо зі штрафного з метрів 22 пробиває у штангу воріт "Ворскли".

У другому таймі на полі нічого не змінилося і "Металург" продовжував тиснути. Величко довелося рятувати команду після ударів Танаса та Даниловського.

На 53 хвилині "Металург" досягав свого. Бойко "накрив" м`яч ліктем у своїй штрафній і суддя призначає пенальті у ворота "Ворксли". Сильним ударом з 11 метрів Карицька розводить Величка і м`яч по різним кутам - 2:1.

До завершення гри "Металург" знову "висів" на воротах гостей, але забити більше не зміг, а "Ворскла" не особливо й бігла вперед, розпочавши берегти сили до фіналу Кубка України з "Шахтарем".

"Металург" (Донецьк) - "Ворскла" - 2:1 (1:1)

Голи: 1:0 - Танаса (10), 1:1 - Білозор (29 - автогол), 2:1 - Карицька (53 - з пенальті)

"Металург": Дишленкович, Білозор, Зотов, Даниловський, Ткаченко, Маріо Сержио, Макрідіс, Лазіч, Дімітров, Карицька (Щищенко 59), Танаса (Міщенко 75).

"Ворскла": Величко, Цуррі, Медведєв (Пєсков 52), Бойко, Ярмаш, Чеснаков, Краснопьоров, Главіна, Єсін, Маркоскі, Сачко (Чичіков 59).

Попередження: Бойко (57).

Коментарі ()