Головне

"Шахтар" на Стамбул, "Динамо" додому ВІДЕО

07.05.2009 23:55 539 0
"Шахтар" на Стамбул, "Динамо" додому ВІДЕО
Грати до останньої хвилини у вирішальних матчах "Динамо" вже не може років з десять. У матчі-відповідь півфіналу Кубка УЄФА з "Шахтарем" підопічні Юрія Сьоміна по ходу гри погравали, потім переломили хід поєдинку, а для завершального акорду та переведення гри в додатковий час не вистачило двох хвилин...

Поразка біло-синіх в Донецьку з рахунком 1:2 дала шлях до фіналу Кубка УЄФА  "Шахтарю", який виявився більш моболізованим і більш дисциплінованим.

І цей матч не стільки виграв "Шахтар", як програли кияни. Через свої дитячі помилки в захисті були пропущені два голи і знову Сьомін програє дуель Луческу... 

Сьоміну так і не вдалося налаштувати свою команду на справжній бій в Донецьку і на гру через неможу. Як був Алієв "гадєнишем", так він їм і залишився. Лише інколи виринав наче зі сну Мілевський, але така гра в нападі форварда киян була лише на руку "гірникам".

Зі старту в "Динамо" вийшло два нападники, що можна було очікувати на гостру гру в атаці гостей, а Луческу обмежився лише одним нападником - Адріано.

У перші хвилини 20 атаки "Динамо" були беззубими, хоча і господарі особливо не обігравалися комбінаціями в нападі. Єдиний момент був у Бангура, який з 15 метрів пробив поруч зі штангою. У "Шахтаря" ж чи не перший закид у штрафну закінчився голом у ворота Богуша. Простріл у штрафну прямо в Бетао і той по-дерев`яному приймає м`яч, який відскакує до Фернандіньо, той пасує під удар Жадсону, що з метрів десяти розстрілює ворота "Динамо" - 1:0.

Пропущений гол вплинув на "Динамо" на хвилин п`ять, немов гіпноз Кашпіровського, вони пересувалися по полю неначе сонні мухи з величезним браком при передачах.

Десь через хвилин 15 динамівці "ожили" і почали з`являтися моменти біля воріт "Шахтаря". На 37 хвилині простріл у штрафну, і Вукоєвич переправляє м`яч у сітку воріт, але боковий арбітр фіксує цілком очевидний офсайд. Але це не так очевидно було для Алієва та Бангура, які пішли на штурм судді і отримали за розмови по "гірчичнику". Як потрібно поводитися із суддями Алієв і дотепер не зрозумів, поставивши свою команду під удар можливої гри в меншості.

До речі, португальський суддя Олегаріу у першому таймі не завжди помічав порушення правил "гірників", а ось чи не кожен контакт гравців "Динамо" з "гірниками" карав свистком, роздавши гостям чотири попередження.

Початок другого тайму за "Динамо" і на 47 хвилині інтрига в цій грі досягла апогею. Біля штрафної "Шахтаря" Мілевський скидає на Алієва, який віддає пас врозріз на Бангура, той викотився сам на сам з П`ятовим і технічно перекидає м`яч у кут воріт - 1:1.

Надалі пішла "відкрита" гра і команди розпочали грати обережніше лише в останні хвилин десять. До цього моменти були як в "Шахтаря" так і в "Динамо", але не забили жодні. На 82 хвилині розвеселив футболістів уболівальник, який влетів у ворота "Шахтаря" замість м`яча.

На 88 хвилині "Шахтар" досяг свого. Знову атака через фланг Каддурі і пас на Ілсіньо, який легко обходить марроканця, так само накручує Бетао із Саблічем і б`є повз руки Богуша - 2:1.

В основний час, що залишився до закінчення гри  у "Динамо" був лише удар Алієва, який відбив П`ятов. Додані арбітром три хвилини не врятували Київ, а в ось на вулицях Донецька розпочалося свято, що буде продовжуватися до 20 травня у Стамбулі, де "Шахтар" у фіналі Кубка УЄФА буде грати из переможцем пари "Гамбург" - "Вердер".

Коментарі ()