Головне

Мирон Маркевич: "Ми не зациклюємося на тому, обійдемо "Шахтар" чи ні"

02.04.2009 18:30 378 0
Мирон Маркевич: "Ми не зациклюємося на тому, обійдемо "Шахтар" чи ні"

Виступ харківського "Металіста" у цьогорічному Кубку УЄФА можна сміливо назвати футбольною казкою. Але якою б цікавою і фантастичною вона не була, рано чи пізно настає кінець. Перервав "казковий" етап єврокубкової історії харків'ян інший український клуб, київське "Динамо", але для харківської команди це, мабуть, слабка втіха... Утім, наставник "Металіста" львів'янин Мирон Маркевич не має часу сумувати. Адже попереду - нові ігри, а значить, і нові перемоги.

- Мироне Богдановичу, уже відійшли від вкрай напружених матчів у Кубку УЄФА та Прем'єр-лізі?

- Це футбол. Хоч-не хоч, а треба відходити від таких матчів. Така вже наша тренерська доля. Зациклюватися на тому, що було, не можна, - треба дивитися вперед... Зрозуміло, що маю трішки неприємний осад після матчів із "Динамо", але вважаю, що "Металіст" зіграв на хорошому рівні. Тепер треба переключитися на національний чемпіонат і Кубок України. Думаю, перерва у чемпіонаті піде нам на користь. Та мабуть, не лише нам, а й усім командам.

- Ви очікували на такий виступ "Металіста" у Кубку УЄФА чи він став приємною несподіванкою?

- Звичайно, трішки здивувався. У Кубку УЄФА ми ж були "сірою мишкою"! Проти нас грали дуже серйозні команди, які у своїх чемпіонатах займають лідерські позиції. Я вдячний своїм гравцям за те, що вони повірили в себе. Адже саме це було найголовніше.

- Кажуть, у футбольній Європі успіхи "Металіста" стали сенсацією...

- Напевно. Утім, це не до мене (сміється). Треба запитати журналістів з інших країн. Звісно, це несподіванка. Хто нас міг бачити так далеко? Нам не давали шансів навіть перед турецьким "Бешикташем", а ми й групу пройшли, і згодом - італійську "Сампдорію" в 1/16 фіналу. Були в нас і шанси пройти "Динамо" в 1/8, однак киянам пощастило більше.

- Склалося враження, що ви не мали ким підсилити гру в другому таймі матчу в Харкові - на відміну від тренерів киян...

- Так, у нас з лавою запасних проблеми, і від того дітися нікуди. Згоден, що "Динамо" підсилило гру, чого не вдалося зробити нам. Олег Гусєв та Мілош Нінкович, які вийшли на заміну, справді гравці хорошого рівня... Постараємося зміцнити склад "Металіста".

 Мирон Маркевич і його Команда

- Як оціните шанси на український півфінал у Кубку УЄФА?

- Хотілося б, аби туди потрапили дві українські команди, "Динамо" й "Шахтар", однак це буде непросто. "Марсель" і "Парі Сен-Жермен" борються у Франції за чемпіонський титул, ці команди зараз у чудовій формі. Але сподіватимемося на успіх обох українських клубів.

- У Добромилі після гри з ФК "Львів" "на болоті" ви натякнули на упереджене ставлення до "Металіста". Мовляв, вашу команду комусь потрібно трохи посунути в турнірній таблиці...

- Треба, аби всі команди грали в рівних умовах, - тоді це буде цікавий чемпіонат. А не так, що одним можна те, що другим не дозволяється... Даю навіть не сто, а тисячу відсотків, що ні "Динамо", ні "Шахтар" у Добромилі за тих погодних умов не грали б! Коли я працював у Запоріжжі, чомусь переносили матчі в Київ, хоча там, де мала відбуватись гра, поле було в хорошому стані. А мотивували рішення тим, що у нас немає підігріву. Зараз же нас змусили грати якраз там, де підігріву немає... Усе це неправильно.

- Чи реально "Металісту" наздогнати "Шахтар" у чемпіонаті України?

- Треба виходити на поле і грати у футбол, а як воно буде, побачимо. Ми не зациклюємося на тому, обійдемо "Шахтар" чи ні. Найближча гра у нас з "Дніпром", тож саме про неї і думаємо.

- Тобто завдання "Металіста" - не опуститися нижче третього місця?

- Так, важливо, щоб ми не фінішували нижче, ніж торік. Головне - показувати гру. Буде гра, буде й високе місце в турнірній таблиці.

"Високий замок"

Коментарі ()