Головне

Зірки "Мілану" розібралися з "фіалками"

17.01.2009 23:29 483 0
Зірки "Мілану" розібралися з "фіалками"
Останній матч першого кола Чемпіонату Італії 2008/2009 "Мілану" довелося проводити з командою, яка позбавила "россо-нері" Ліги Чемпіонів минулого року.

Результат першої частини євросезону для обох команд був досить суперечливим. "Мілан", як і передбачалося забезпечив собі місце в плей-офф Кубку УЄФА. "Фіалки" також опинилися в плей-офф Кубку УЄФА, але тільки після провалу в Лізі Чемпіонів.

Сезон 2008/2009 вніс свої корективи у задачі команд. "Фіорентіна" бореться за четверту позицію, а "Мілан" хоче скудетто. Хоча відділяють "фіалок" від "россо-нері" навсього лише два пункти.

Перед матчем найбільше проблем зазнавала як раз команнда з Флоренції. Адріан Муту вилетів на місяць. Під питанням також залишався вихід Фрея. Вболівальники чекали, як себе проявить Джіллардіно, який невдало виступив попереднього сезону в червоно-чорній футболці.

Господарі ж займалися напередодні своїми звичайними "королівськими" справами. То Бекхем дебютував, то Кака хочуть купити за рекордну суму грошей.

Минулого сезону "Мілан" на своєму полі зіграв з "фіалкамі" внічию, а у Флоренції здобув мінімальну перемогу.

Матч розпочався з обережних наступальних дій футболістів "Мілану", але перший небезпечний момент виник саме у їхніх воріт, за участю арбітра. Головний суддя Роберто Розетті побачив порушення на Йоветічі у карному майданчику "россо-нері", але після консультації з боковим арбітром скасував своє рішення.

Відразу ж через кілька хвилин "фіалки" вже змушені були виймати м'яча із сітки власних воріт. Після подачі кутового м'яч опинився у Пато. Алешандре не розгубився і пробив точно в дальній нижній кут воріт, голкіпер дотянутися не зумів.

Після забитого м'яча команди значно додали у швидкості. А на 14 хвилині на ударну позицію вивели Йоветіча, але фовард пробив впритул із стійкою, не вистачило зовсім трохи для того, щоб на табло запалили другу одиницю.

Гра проходила при відчутній перевазі господарів, але атаки "фіалок" ніяк не можна було назвати статистичними. По воротах Аббіаті прістрілювалися і Монтоліво й Джіллардіно. Але все ж удари від Дзамбротти, Зеєдорфа і Бекхема були не менш небезпечними. Перший тайм так і закінчився на зустрічних курсах і без забитих м'ячів.

Початок другого тайму особливо нічим не запам'ятався, хіба що "мишачою вознею" і дрібними фолами. Так і пройшла половина тайму з більшою активністю на трибунах, ніж на полі.

Але в середині тайму "Фіорентіна" була просто зобов'язана зрівнювати рахунок. Сантана "в упор" розстрілював Аббіаті, але воротар господарів зіграв бездоганно. Через кілька хвилин Сантана знову завдав удару по воротах червоно-чорних, і цього разу вже нога голкіпера врятувала "Мілан".

Закінчилася гра вигнанням з поля за неспортивну поведінку Марека Янкуловскі. Рахунок на табло так і залишився на користь господарів.

"Мілан" - "Фіорентина" - 1:0

Голи: Пато (7)

"Мілан": Аббіаті, Дзамбротта, Мальдіні, Фаваллі, Янкуловскі, Бекхем (Сендерос, 81), Пірло, Амброзіні, Кака, Зеєдорф (Фламіні, 68), Пато (Роналдіньо, 77)

"Фіорентина":
Сторарі, Комотто, Гамберіні, Кролдруп, Варгас, Кузмановіч (Бонаццолі, 71), Мело, Монтоліво, Сантана (Гоббі, 82), Джілардіно, Йоветіч

Попередження: Варгас (21), Комотто (25), Бекхем (30), Янкуловскі (32)

Вилучення: Янкуловскі (90)

Коментарі ()