Головне

У матчах з "Шахтарем" розраховуємо на шість очок, - Паулу Бенту

22.10.2008 10:08 456 0

Передматчева прес-конференція головного тренера лісабонського "Спортінгу" Паулу Бенту проходила дещо у нестандартному ключі. Спочатку на питання спортивних журналістів відповів нападник португальців Лієдсон, а після слово узяв і наставник гостей.

- Наскільки висока ціна завтрашньої гри для "Спортінга"?

- Зустріч з "Шахтарем" буде вирішальною. Це знає моя команда, але аналогічні цілі ставить і донецький клуб, який грає в себе вдома.

- Луческу називав Лієдсона найнебезпечнішим у вашій команді. Чи це так?

- Якщо Луческу так вважає, я з ним згоден. "Спортінг" з Лієдсоном у складі стає набагато небезпечніше.

- Ви привезли до Донецька трьох воротарів. Навіщо так багато? І друге питання, який настрій зараз у команді?

- Три голкіпери для поєдинків рівня Ліги Чемпіонів - це нормальна практика. Бо трапитися може що завгодно, і у мене має бути можливість заміни воротаря. А що стосується настрою, то хлопці відчувають себе добре. І ми всі налаштовуємося і будемо щасливі, якщо завтра переможемо.

- Які сильні сторони команди Мірчи Луческу Ви могли б відзначити?

- Відмінною рисою "Шахтаря" є швидкість, яка властива всьому українському футболу. Крім усього іншого, в складі "гірників" багато кваліфікованих і технічних футболістів. Виділив би групу бразильських виконавців. Я прекрасно розумію складність завтрашнього протистояння, і розраховую на хороший футбол.

- Як Ви оцінюєте свою роботу в клубі?

- Я вважаю, що немає сенсу давати оцінку виконаною мною на посаді головного тренера роботи. Для цього є керівництво, і воно має право щось коментувати. Для мене головними результатами моєї роботи служать успіхи моїх футболістів.

- Ми теж розраховуємо на хорошу гру, а який результат влаштує пана Бенту?

- Звичайно, лише перемога. Якщо команда не перемагатиме, то я просто втрачу роботу (сміється).

- Містер Луческу згадував, що "Спортінг" володіє хорошим підбором футболістів. Що ви можете сказати з цього приводу?

- У нас є своя тактика для перемоги. Але головне - зрозуміти і пристосуватися до манери гри "Шахтаря", лише таким чином ми зможемо взяти верх.

- Торік ви обіграли іншу українську команду - київське "Динамо". Згодні з тим, що з Донецька буде вивезти складніше очки?

- Не можна сказати, що гра з "Динамо" була простою. У даному розіграші Ліги Чемпіонів ми хочемо отримати від "Шахтаря" всі можливі 6 очок. За великим рахунком, мене влаштують і 4 очки. А відсутність очок вважаю неприпустимим.

- Свого часу Сергій Щербаков пограв і за "Шахтар", і за "Спортінг". Як вважаєте, в сьогоднішньому "Шахтарі" є виконавець, який згодився б вашій команді?

- У донецького клубу багато якісних гравців, але своїми хлопцями я повністю задоволений.

shakhtar.com

Коментарі ()