Головне

Юрій Сьомін: Якби хтось знав на сто відсотків, як обіграти "Арсенал", - бути б йому чарівником

16.09.2008 21:22 460 0
Головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін, а також капітан команди Олександр Шовковський поспілкувалися з представниками ЗМІ в рамках традиційної передматчевої прес-конференції перед поєдинком 1-го туру групового турніру Ліги чемпіонів проти лондонського "Арсеналу".

Сьогодні стартує головний турнір в Європі серед клубних команд. Ми до цього готувалися і хотіли брати участь в цьому змаганні. Вважаю, що за рахунок проведених матчів ми готові до турніру, хоча відповісти на це питання зможуть лише поєдинки групового турніру. Були невеликі проблеми через участь багатьох гравців в іграх за свої національні збірні - довгі перельоти, тривала відсутність у своїх командах, але з цим стикаються більшість провідних клубів.

Ми детально проглянули "Арсенал" - один раз Олег Лужний, один раз на матчі за участю лондонців був присутній я. Наш майбутній суперник залишив хороше враження. Команда грає в комбінаційний футбол, не демонструючи винятково традиційну англійську гру. Ми з нетерпінням чекаємо зустрічі з ними.

Ви особисто дивилися за грою "Арсеналу". Вже знаєте, за рахунок чого можна обіграти лондонців?

Якби хтось знав на сто відсотків, як обіграти "Арсенал", - бути б йому чарівником. Наразі можу сказати одне: передусім нам необхідно думати про свою гру і в конкретному матчі зіграти на сто відсотків своїх можливостей. Лише у такому разі у нас будуть хороші шанси на перемогу.

Які шанси в Малхаза Асатіані потрапити у заявку на завтрашній матч?

Можу вас завірити, що Асатіані потрапить у число 18-ти.

Те, що Олександр Шовковський присутній на сьогоднішній прес-конференції, говорить про те, що саме він займе місце у воротах у завтрашньому матчі?

Склад ми визначатимемо завтра. Завтра ж і вирішимо, хто встане у ворота. Присутність же Олександра на прес-конференції пояснити просто: він є капітаном команди, можна сказати - головна людина в команді, тому його присутність тут обов'язково.

В матчі з "Арсеналом" не зможе взяти участь Ель Каддурі. Ви вже визначилися, хто займе місце на лівому фланзі захисту?

Так, практично визначився. Втім, остаточне рішення прийматимемо завтра.

Який стан Корреа і Гусєва? Коли вже чекати їх повернення на полі?

Корреа вже приступив до тренувань у загальній групі, але лікарі однаково не підпускають його до ігор і повноцінних тренувань. Що стосується Гусєва, то його відновлення йде за планом. Втім, є терміни лікування, які ми порушувати не будемо. Принаймні, цей місяць в загальній групі його не буде.

Яку поживу для роздумів дав кубковий поєдинок проти "Олкома"?

Ми отримали достатньо інформації. Хлопці основного складу, що не брали участь у матчах за збірні і що не грали останнім часом, отримали ігрову практику. Також удалося побачити наших молодих гравців, які, поза сумнівом, допоможуть нам цього сезону. Ми беремо участь у трьох турнірах, і ми розраховуємо на їх допомогу надалі.

Ви говорили, що треба задіювати свої сильні сторони, щоб перемогти "Арсенал". Які на сьогоднішній день сильні сторони в "Динамо"?

Ви завтра сидітимете на трибуні і згори будете стежити за тим, що відбувається. Якщо побачите сильні сторони нашої команди, то якраз і напишіть про них. Нам зараз немає чого себе хвалити. Завтра гра покаже, які у нас сильні і слабкі сторони. Найголовніше - реалізувати свої сильні сторони, яких у нас дуже багато.

Адебайор забив "Блекберну" три м'ячі. Приділятимете форварду особливу увагу?

Ми повинні приділити увагу всім футболістам "Арсеналу". У них зібрані зірки, гравці високого рівня. Завдання персонально грати з Адебайором ніхто із захисників отримувати не буде. Проте, кожен гравець, який протистоятиме нападнику, повинен буде уважно до нього віднестися.

Ви не хочете говорити про сильні сторони "Динамо". Які тоді сильні сторони в "Арсеналу"?

В "Арсеналу" дуже багато сильних сторін. Передусім, це технічні гравці, що грають в швидкий футбол і довго володіють м'ячем. У процентному співвідношенні цей показник у них, напевно, один з найбільших в Європі. Футболісти "Арсеналу" отримують задоволення від гри, за рахунок чого добиваються перемог.

Яка фізична підготовка футболістів? Здатні вони впродовж 90 хвилин стримувати атаки "Арсеналу"?

Зараз можна говорити що завгодно. Ми прагнемо до того, щоб наша фізична підготовка була на найвищому рівні. А яка наша готовність на даний момент, покаже завтрашня гра.

Питання до Шовковському. Ви брали участь в матчах з "Арсеналом" в 1998 і 2003 роках. Що необхідно зробити в завтрашньому матчі, щоб повторити позитивний результат домашніх матчів?

Насамперед, як сказав Юрій Сьомін, необхідно зіграти на межі своїх можливостей. Також треба врахувати всі сильні і слабкі сторони суперника і спробувати використовувати їх в своїх цілях. Я думаю, ті ігри, які "Динамо" провело останнім часом, вселяють уболівальникам надію на успішний виступ команди. А футболісти докладуть максимум зусиль для того, щоб показати гру рівня Ліги чемпіонів.

Олександр, ви були в команді рік тому, коли був оглушливий провал в Лізі чемпіонів. Чи є якісь зміни в плані атмосфери усередині колективу?

Це не зовсім стосується майбутнього матчу. Якщо говорити коротко, то, безумовно, взаєморозуміння і взаємини усередині команди змінилися. І зміни сталися винятково у кращий бік.

Коментарі ()