Головне

Гана подасть у суд на Хілла за наклеп

03.09.2008 08:39 326 0

Як і передбачалося, книга журналіста Деклана Хілла "Договірняк" (The Fix) , в якій він звинувачує декілька збірних чемпіонату світу 2006 року в договірних матчах, у тому числі і команду України, не залишилася не поміченою і спричинила за собою коментарі передбачуваних учасників скандалу.

Нагадаємо, канадський журналіст Деклан Хілла стверджує в своїй книзі, що чвертьфінал чемпіонату світу 2006 року Україна - Італія (0:3), матч групового етапу Італія - Гана (2:0) і поєдинок 1/8 фіналу Бразилія - Гана (3:0) - були договірними.

Першими спростували звинувачення представники Футбольної асоціації Гани. Вони назвали це плодом уяви канадського журналіста і заявили, що подають позов до суду за наклеп і образу честі країни і футболістів, пише Goal.com.

Слідом за ганцями висловився і тренер чемпіонів світу збірної Італії Марчелло Ліппі. Він здивувався, що подібна книга вийшла так пізно, вважаючи, що це звичайна історія перед турнірами.

"Мені здається дивним, що ця дискусія виникла тільки зараз. Зазвичай коли попереду маячать великі перемоги, такі речі трапляються до турніру, щоб дестабілізувати команду. Пам'ятаю, така ж ситуація була в 1982 році", - сказав Ліппі.

Реакції інших учасників скандалу - представників збірних Бразилії і України - поки що не послідувало.

newsru.ua

Коментарі ()