Головне

Тайванці з "Олімпійського" вже подали позов до суду і написали в УЄФА

21.07.2008 16:38 399 0

Компанія Archasia Design Group Limited (Тайвань) вимагає в Окружному адміністративному суді Києва зобов`язати Міністерство у справах сім`ї, молоді і спорту поновити з нею переговори про реконструкцію Національного спортивного комплексу "Олімпійський" і забезпечити її право на проведення цієї реконструкції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив менеджер компанії Апекс Чен в понеділок на прес-конференції в Києві.

"Ми подали до суду безпосередньо на Міністерство сім`ї, молоді і спорту, щоб відстояти наші права", - сказав Чен.

За словами адвоката компанії Віктора Пророка, позов був поданий до суду 15 липня, а 18 липня був поданий до міністерства повний пакет документів, що включає Статут компанії, фінансові документи, копії ліцензій і свідоцтв про право компанії здійснювати реалізацію таких проектів.

"Цей позов не направлений на затягування процесу реконструкції НСК "Олімпійський". Головна мета - захистити права Archasia Design Group", - заявив Пророк.

За словами адвоката, Міністерство у справах сім`ї, молоді і спорту України офіційно жодним юридичним документом не припиняло переговорів з компанією Archasia Design про реконструкцію НСК "Олімпійський", а тому даним позовом компанія хоче довести своє право на реконструкцію комплексу, а також не допустити незаконного позбавлення себе такого права.

Крім того, за словами Пророка, даний позов направлений на з`ясування ситуації, оскільки за відсутності офіційної відмови в отриманні послуг Archasia деякі представники міністерства заявляють про початок роботи з німецькою компанією.

Пророк зазначив, що конкурсне журі, яке визначало найкращий проект, не переголосовувало результатів, а, отже, міністерство зобов`язане вести переговори з Archasia і підписати з нею контракт на реконструкцію НСК "Олімпійський".

Archasia Design Group виграла конкурс на реконструкцію Національного спортивного комплексу "Олімпійський" в Києві, але в червні українська сторона анулювала контракт з технічних причин.

Чен повідомив, що роботи над проектом реконструкції не припинені, і в цілому на сьогодні компанія витратила близько 1 млн. доларів на проектування. При цьому компанія передала в УЄФА допрацьований проект реконструкції стадіону з метою продемонструвати і довести спроможність свого проекту. На думку Чена, компанія здатна повністю завершити реконструкцію стадіону до середини 2010 року.

Коментарі ()