Головне

Чемпіонат України. Друга ліга. Всі результати першого туру

21.07.2008 13:56 951 0

У неділю, 20 липня, старувала 18-та першість України серед команд другої ліги. 36 колективів, що поділені на дві групи, протягом сезону змагатимуться за дві путівки на підвищення у класі. Команди, що посядуть останній рядок турнірної таблиці у своїй групі, втратять статус професіоналів, повідомляє сайт ФФУ.

У групі А першу перемогу під керівництвом Ігоря Столовицького здобув черкаський "Дніпро", який за підсумками минулого сезону залишив перший дивізіон. Один з головних претендентів у боротьбі за перше місце на рідній арені здолав "Княжу-2" із Щасливого. Ще один екс-представник першої ліги - київський ЦСКА - не зміг переграти другу команду чернігівської "Десни". 

В останню мить професійний статус зберіг МФК "Миколаїв", який зайняв у групі А місце столичного "Динамо-3", що знявся зі змагання. Підопічні В'ячеслава Мазараті не змогли втримати нічийний рахунок у матчі з "Арсеналом", пропустивши вирішальний м'яч на 90-й хвилині поєдинку - 1:2 на користь білоцерковців. Дебютант другої ліги - іллічівський "Бастіон" - зазнав розгромної поразки від тернопільської "Ниви" - 1:4.

З перемог у новому сезоні свій виступ розпочали харківський "Арсенал" та армянський "Титан", що у минулому сезоні до останнього туру вели боротьбу на підвищення у класі. "Каноніри", яких після відставки Сергія Кандаурова очолив Владислав Кісель, на рідному стадіоні "Арсенал-Баварія" зустрічалися із "Зіркою". Кіровоградці у міжсезонні змінили не лише назву клубу (з "Олімпіка" на "Зірку"), а й головного тренера. Під час літньої паузи команду очолив вихованець київського "Динамо", екс-наставник юнацької збірної України Ігор Жабченко.

Вдалішим дебют на тренерському містку вдався Кіселю, підопічні якого перемогли із рахунком 3:2. У свою чергу, армянський "Титан" виявився сильнішим за новачка ліги "Дніпро-75".

Група А

20 липня.

"Дніпро" Черкаси - "Княжа-2" Щасливе - 1:0

ЦСКА Київ - "Десна-2" Чернігів - 1:1

"Нива" Тернопіль - "Бастіон" Іллічівськ - 4:1

"Поділля-Хмельницький" - "Карпати-2" Львів - 1:0

"Арсенал" Біла Церква - МФК "Миколаїв" - 2:1

ФК "Коростень" - "Нива" Вінниця - 0:1.

Сьогодні відбудуться матчі "Оболонь-2" Київ - "Нафком" Бровари, "Буковина" Чернівці - "Верес" Рівне, "Єдність" Плиски - "Рось" Біла Церква.

Група В

20 липня.

"Арсенал" Харків - "Зірка" Кіровоград - 3:2

"Сталь" Дніпродзержинськ - ПФК "Севастополь-2" - 3:2

"Титан" Армянськ - "Дніпро-75" Дніпропетровськ - 2:0

"Шахтар" Свердловськ - "Металург-2" Запоріжжя - 3:0

"Олімпік" Донецьк - "Гірник-Cпорт" Комсомольськ - 1:0

"Шахтар-3" Донецьк - "Гірник" Кривий Ріг - 4:3

"Кремінь" Кременчук - "Явір" Краснопілля - 1:2

"Олком" Мелітополь - "Титан" Донецьк - 4:2

"Іллічівець-2" Маріуполь - ФК "Полтава" - 1:2

Наступний тур відбудеться 25 липня.

Коментарі ()