Головне

Починається боротьба за право проведення Євро-2016

02.07.2008 12:57 400 0

 Фото УЄФА

Швеція і Норвегія мають намір подати спільну заявку на проведення фінальної частини чемпіонату Європи в 2016 році. Про це заявив президент шведської футбольної асоціації Суне Хельстремер. Вын також підкреслив, що не має значення, чи буде прийняте рішення про збільшення числа учасників фінального турніру Євро-2016 з 16 до 24 команд. Відповідні документи дві скандинавські країни планують відправити в УЄФА восени, повідомляє AP.

Додамо, що в 1992 році Швеція вже приймала континентальну першість. Тоді у фінальній стадії турніру взяли участь вісім збірних, а перемогу одержала збірна Данії.

Раніше обговорювалася подача спільної заявки на Євро-2016 між Уельсом і Шотландією. Кельти вже намагалися здобути право на проведення першосты Європи, але відповідь УЄФА була незадовільною.

Раніше обговорювалося подання спільної заявки на Євро-2016 між Уельсом і Шотландією. Кельти вже намагалися дістати першість Європи, але відповідь УЄФА була незадовільною.

Для проведення змагання рівня чемпіонату Європи країна-організатор (чи країни-організатори) повинні мати в наявності не менше 8 стадіонів із місткістю не менше 30000 осіб.

На даний момент Уельс має у своєму розпорядженні тільки один стадіон, який відповідає цим вимогам, - "Міленіум Стедіум" в Кардіффі - понад 75000 осіб.

Футбольна федерація Уельсу серйозно ставиться до цього проекту і планує розвивати "Ліберті Стеліум" у Суонсі й контролювати будівництво нового стадіону для фіналіста минулого кубка Англії - "Кардіфф Сіті". Нова арена має відкритися наступного року. Шотландія також має у своєму розпорядженні хороші арени, такі як "Айброкс", "Хемпден Парк", "Селтік Парк".

Не проти провести Євро-2016 і Франція. Міністр спорту Бернар Лапорт заявив про намір подати заявку в УЄФА: "Ми хочемо, щоб Франція була кандидатом. Ми хочемо дістати Євро-2016", - заявив він, додавши, що Франція надасть свою заявку в кінці 2008 чи початку 2009 року.

sport.segodnya.ua

Коментарі ()