Головне

У поєдинку Кличко-Адамек дива не сталося - польські ЗМІ

11.09.2011 18:45 747 0

Попри значні очікування у Польщі від боксерського поєдинку Віталія Кличка і Томаша Адамека, і запевнення самого поляка що і Давид свого часу переміг Голіафа, дива не сталося.

Таким чином польські ЗМІ у неділю відреагували на вчорашній бій свого земляка з українцем, передає УКРІНФОРМ.

Зокрема, "Gazeta Wyborcza" пише, що перед боєм Адамек пообіцяв полякам, що дасть їм привід гордитися ним. "Щоправда поляк боровся мужньо і залишив на рингу частину свого серця, але Кличко не дав йому жодних шансів", - констатує часопис.

На шпальтах газети наголошується, що українець весь час контролював поєдинок, методично наносячи удари по обличчю поляка, а пожалів Адамека суддя, який у десятому раунді перервав поєдинок, оголошуючи технічний нокаут.

З перших хвилин поєдинку вимальовувалася перевага Віталія, який імпонував своєю поставою, шириною плечей і легкістю у завдаванні ударів, пише "Gazeta Wyborcza". Явно слабший фізично Адамек не зміг скоротити дистанцію і наблизитися до українця, який вміло присікав усі спроби поляка, зазначає видання.

Після другого раунду, коли Адамек дивом уник нокдауну, як підкреслює газета, стало зрозуміло, що поляку буде надзвичайно важко. Після цього польські вболівальники притихли, але стало чути українців, які відчутно підтримували свого земляка, зазначає часопис. Після поєдинку Адамек визнав, що був гірший, тому й програв, підсумовує видання.

Усі вірили, що нижчий на 15 см поляк завдасть поразки українцю. Однак дива на сталося: усі раунди були схожими, і у кожному з них Кличко-старший мав перевагу, зазначає часопис "Rzeczpospolita". У дев'ятому раунді польські вболівальники мали момент радості. Однак її не приніс Адамек, а українець просто посковзнувся на рингу, пише часопис.

Видання "Dziennik Gazeta Prawna" також підкреслює, що українець був прекрасно підготовлений до бою, упродовж всього бою впевнено контролював ситуацію і тому захистив чемпіонський пояс. Після другого раунду Адамек почав битися від оборони, після четвертого обличчя поляка спухло від ударів, а контратака Томаша у п'ятому раунді лише викликала усміх на обличчі Віталія, звертає увагу газета.

Після серії його ударів у десятому раунді італійський рефері зупинив бій, за яким спостерігали 42 тисячі глядачів стадіону у Вроцлаві. Кличко-старший здобув 43 перемогу і вдев'яте захистив чемпіонський пояс, поінформувала газета.

Часопис також звернув увагу на заяви обох боксерів на прес-конференції після бою, де Кличко і Адамек з повагою і симпатією висловлювалися про себе.

Боксерський поєдинок Кличко-Адамек на пройшов повз увагу й польського політикуму. В ефірі популярного інформаційного телеканалу tvn24 політики усіх польських парламентських партій також більше уваги звернули не на бій, а на поведінку боксерів після нього.

"Польським політикам слід брати приклад з боксерів, які вміють визнавати свою поразку і поважати слабшого. Я хотів би, щоб польські політики ставитися один до одного як Кличко до Адамека і навпаки", - зауважив депутат Європарламенту Марек Мігальський.

Його думку підтримав політик Союзу демократичної Лівиці (SLD) Ришард Каліш, який наголосив, що у "політичному боксі слід брати приклад з Кличка і Адамека, які продемонстрували як слід поважати суперника", пише ukrinform.ua.

Коментарі ()