Головне

Узелков може зустрітися з Шуменовим у травні

23.03.2010 15:45 390 0

Українець В'ячеслав Узелков (22-0-0, 14 КО) може провести бій за титул чемпіона світу у напівважкій вазі за версією WBA.

Про це кореспонденту "Чемпіона" повідомив сам В'ячеслав Узелков.

"У травні, і суперником, швидше за все, буде Шуменов. Сподіваюся, що поєдинок відбудеться в Америці, бо насправді там визнають професіоналів, коли вони боксують у США", - сказав боксер.

За словами українця, він дивився бій Шуменова із Кампільо.

"Вболівав за Кампільо і вважаю, що він виграв. Шуменов? Людина за вісім боїв взагалі не може набратися хорошої практики, щоб боксувати чемпіонський бій. Шанс може бути тільки один, даний будь-кому. Я сподіваюся, що це мій титул, який він затримає на пару днів у себе", - розповів Узелков про майбутнього суперника.

Підтвердив цю інформацію і генеральний директор K2 Ukraine Олександр Красюк.

"Переговори справді тривають, WBA оголосило своє рішення, що незалежно від того, яке буде рішення щодо суперечливого поєдинку Шуменов-Кампільо чемпіон зобов'язаний з офіційним претендентом", - сказав промоутер.

Як повідомив Красюк, наразі існує три пропозиції щодо місця бою. "Згідно з правилами бій має відбутися до 29 травня. Зараз ми розглядаємо три альтернативи: Київ (наша пропозиція), Казахстан та Лас-Вагес (головна пропозиція іншої сторони)", - розповів гендиректор, додавши, що останній бій Шуменова транслювався у США.

"Ми зацікавлені у проведенні цього поєдинку саме тут, у нашій країні", - наголосив він.

Красюк також додав, що зараз зарано коментувати суму гонорарів.

"Сума гонорару - це дуже кропітке питання. Сума стає відомою тоді, коли вона отримана і лежить у кишені. До того це - ефемерна цифра, довкола якої багато чуток", - зазначив він.

"Дивився бій Шуменова- Кампільо як суддя. Як на мене, переміг Кампільо. Якщо перемога неоднозначна, то можуть бути питання. Боксерам краще не доводити свої поєдинки до суперечливих моментів, а завершувати так, як завершив Володимир Кличко у своєму останньому поєдинку", - Красюк.

На думку промоутера, WBA не вороги собі і не буде ухвалювати рішення щодо бою з Кампільо до чи після поєдинку Шуменова з Узелковим. "Шуменов потім отримає право на бій з чемпіоном. Кампільо? Він вже колись отримав право на бій з Узелковим, не знаю, чи буде він радий. Однак, є перспектива того, що італієць отримає право боксувати за титул", - підсумував Красюк.

Коментарі ()