Головне

Ломаченко отримає Кубок Вала Баркера шостого лютого

29.01.2009 13:29 408 0

Кубок Вала Баркера буде вручений Василю Ломаченку орієнтовно шостого січня. Про це у коментарі "Чемпіону" повідомив перший віце-президент Федерації боксу України Ігор Гайдамак.

"Кубок Вала Баркера буде вручений Василю Ломаченку у найближчий час, протягом найближчого тижня. Ми орієнтуємося на шосте лютого. Це перший варіант", - сказав функціонер.

"Ми були у Казахстані і вживу бачили цей кубок. Чи то AIBA на цьому грає, чи ні - але кубок Баркера в Казахстані назавжди. Тепер же Кубком Баркера вважається той кубок, який прислала нам всесвітня організація", - розповів Гайдамак.

"Ми домовились із Казахстаном, що ті ювеліри, які виготовляли копію Кубку Баркера для президента Назарбаєва, виготовлять для України ще один справжній кубок. Це довготривала справа - два місяці, три, півроку - невідомо. Уряд Казахстану пішов на зустріч і дав нам гарантію", - сказав Гайдамак про "другий варіант" вручення нагороди нашому боксеру.  

"Поки ми вручимо Василю той кубок Баркера, який прислали АІВА, а питанням виготовлення справжнього ми займаємося", - додав він.

За його словами, "той Кубок, що прислала АІВА - офіційний". "Хочеш стрибай, хочеш - ні".

За інформацією Ігоря Гайдамака, після олімпійських ігор 2004 року президент АІВА вручив казахському спортсмену кубок Баркера назавжди.

"Як кажуть у Казахстані, там уже не було місця, куди вписувати нові прізвища", - зазначив віце-президент ФБУ.

Водночас, як повідомив Гайдамак, керівництво всесвітньої асоціації любительського боксу (АІВА) стверджує, що кубок Баркера втрачений.

"Ми хочемо зберегти у пам'яті виступи нашого блискучого боксера і щоб Україна прославилася і в історії, щоб на справжньому кубку ім'я нашого спортсмена".

Коментарі ()