Головне

Андрій Котельник: Майдана багато на себе бере

29.07.2008 01:33 903 0
Андрій Котельник: Майдана багато на себе бере

- Андрію, поділися останніми новинами з приводу організації у Львові боксерського турніру, під час якого відбудеться твій перший захист титулу чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг?

- У червні було підписано угоду між моєю промоутерською компанією АК-1 та "Юніверсум Бокс Промоушен". Згідно з нею, АК-1 бере на себе всі витрати щодо організації турніру у Львові, який заплановано провести 13 вересня у палаці спорту „Україна". Натомість ми отримуємо всі права на проведення мого титульного поєдинку - право на рекламу, трансляції і таке інше.

- У ЗМІ з'явилася інформація про те, що твоїм суперником буде японець Норіо Кімура. Чи підписано вже контракт на бій?

- Так, контракт підписано між АК-1, „Юніверсумом" і Норіо Кімурою.

- Який загальний бюджет турніру і титульного бою зокрема?

- Бюджет турніру - 370 тисяч доларів (Для прикладу бюджет турніру у Києві 19 квітня, під час якого Юрій Нужненко захищав пояс тимчасового чемпіона світу WBA проти Ірвінга Гарсії, становив 300 тисяч доларів - Авт.). Щодо бюджету головної події вечора - мого захисту титулу - тут є багато нюансів, тому наразі не можу відповісти на це питання.

- Хто ще братиме участь у програмі вечора?

- Темношкірий суперважковаговик Гбенга Олукун. Він на контракті в „Спотлайт Боксінг" - дочірньої компанії „Юніверсуму". Також у Львові покаже свою майстерність ще один представник „Юніверсуму". Наразі з ним ведуться переговори. Окрім цього, ще три пари складуть бійці з України.

- На якій стадії твоя підготовка до бою?

- Два з половиною тижні я був на тренувальному зборі в Закопане (Польща). Після того приїхав на кілька днів до Львова, звідки 28 або 29 липня виїжджаю в Німеччину, де продовжу фізичну підготовку. Через три тижні розпочнуться спаринги.

- У своїй професійній кар'єрі ти мав невеликий досвід зустрічей із шульгами. Це може ускладнити завдання в бою проти шульги Кімури?

- Справді, не так часто я боксував із шульгами. Але, гадаю, чемпіон світу має доводити, що він найсильніший, зустрічаючись із будь-ким.

- Свого часу у Львівському цирку ти зустрічався з шульгою Зімелем Мпусулою...

- Було таке. Швидко з ним справився, відправивши у нокаут в третьому раунді. Хоча тоді я ще не був на такому рівні, як зараз.

- А ще боксував із Джуніором Віттером, який часто міняв стійки. Як давав собі з ним раду?

- Ми з тренером відпрацьовували його манеру ведення бою, часті зміни стійок. Тому був готовий і не мав з цим проблем.

- Цього року зірковий мексиканець Хуан Мануель Маркес, перед своїм боєм з шульгою Менні Паквіао, спарингував з Норіо Кімурою, бо той за своєю манерою ведення бою подібний до Паквіао. А перед тим Кімура допомагав готуватися до бою з Паквіао легендарному мексиканцю Еріку Моралесу. Про що це говорить?

- Про те, що Кімура досить сильний боксер і міг навчитися багато-чого у згаданих майстрів. Це підтверджують і його місця в рейтингах (WBA - 15, WBC - 10). Недооцінювати його не збираюсь.

- На конгресі WBA в Аргентині ти познайомився з обов'язковим претендентом на твій титул аргентинцем Маркосом Рене Майданою. Якщо все буде гаразд у поєдинку з Кімурою, то аргентинець буде твоїм наступним суперником. Яке враження він на тебе справив?

- Він багато на себе бере. Я йому сказав, що говорити всі вміють, а хто сильніший - покаже бій в рингу. Але я не хочу про це зараз думати. В мене є суперник Кімура, і я на нього налаштовуюсь.

- Відійдемо трохи від боксу. Отримав уже 500 тисяч гривень, які обласна і міська влади пообіцяли виділити тобі на покращення житлових умов?

- Ні, досі не отримав. Обласна рада зробила все, що від неї залежне - проголосувала про виділення 250 тисяч і щоб вони не оподатковувались, перевела на міську раду. А міська рада не знає механізму, як їх видати. Кажуть, що міськрада переводила гроші на фінвідділ, фінвідділ - на службу соцзахисту, а служба соцзахисту не має права видавати гроші в такому розмірі. Виходить замкнене коло. Вважаю, що у міській раді не професійно ставляться до своїх обов'язків.

- Чому обласна рада не могла безпосередньо тобі виділити гроші?

- Такий механізм видачі. Тому що я маю міську прописку і це все робиться через міську раду. Сподіваюся, вони таки знайдуть спосіб, як перевести на мій рахунок 250 тисяч.

Що стосується міської ради, то вона не приймала наразі жодного рішення про виділення 250 тисяч. Все було на інформаційному рівні.

- Але ж багато було написано про те, що голова облради Мирослав Сеник домовився із міським головою Андрієм Садовим, що міська рада також виділить кошти...

- Гадаю, Мирослав Сеник про це сказав не просто так, а маючи розмову з Андрієм Садовим. А коли я звернувся у міськраду, мені сказали, що взагалі вперше чують про таке. Взагалі, питання стояло спершу не про виділення коштів на покращення житлових умов, а про виділення квартири. Якби мені дали трикімнатну квартиру, був би дуже вдячний. Погодьтеся, коли чемпіон світу, який прославляє місто і Україну на весь світ, мешкає у двокімнатній квартирі площею 53 кв. метри, це нонсенс. Хотілося б мати хоча б трикімнатну на 80 кв. метрів.

- Із Садовим вдалося поговорити на цю тему?

- Ні, він завжди зайнятий, не має часу зустрітись. Хоча коли я йому зателефонував з тренувального збору в Польщі, він пообіцяв зустрітися і вирішити це питання. Після того я з ним не міг зв'язатися.

Василь Танкевич, ЗІК

Коментарі ()