Головне

Шамрай: Друге місце Віти здобуте працею

22.03.2010 19:40 155 0
Срібло Віти Семеренко на етапу Кубку світу у норвезькому Холменколлені збірна України заробила, а не дочекалася.

Про це заявив старший тренер жіночої збірної України Григорій Шамрай у коментарі ФБУ.

"Відчуття у мене дуже радісні, бо дівчата в цьому році в квітковій церемонії брали участь, а медального подіуму не було. Один колега сказав мені, що нарешті дочекалися, а я відповів, що ми не дочекалися, а заробили. Друге місце Віти здобуте працею", - сказав наставник.

"У Валі лижі котили трохи гірше зі старту, ніж у Віти, також вона більше втомилися. Стрільбу Олени Підгрушної назвати успішною ніяк не можна. Швидше за все, трохи позначилася втома, трохи молодий азарт, можливо, їй не хотілося відставати від дівчат, які вже відривалися. Може, погналася ... а біатлон - це зрілий вид спорту, особливо на такому рівні", - переконаний тренер.

За його словами, рік для збірної вийшов напруженим.

"Ще й олімпійська підготовка, де перші перегони не склалися. Просто психологічна напруга не дала їм реалізувати себе. Я знав, що останні етапи легкими не будуть. Сподівалися вивести дівчат до Олімпіади в хорошій формі, хоча в біатлоні це дуже складно.

У швидкості трохи додаєш - втрачається у стрільбі. А останні етапи вже залежать від того, як хто переніс Олімпіаду, яку психологічне та фізичне навантаження отримав", - підсумував тренер.

Коментарі ()