Головне

Збірна Словенії провела тренування перед матчем з Україною

01.09.2011 16:33 142 0

1 вересня о 12:00 збірна Словенії провела закрите тренування на основному майданчику, одразу після тренування своїх сьогоднішніх опонентів - збірної України.

Вчорашній матч проти Болгарії змусив словенців замислитися про те, що кожен суперник на Євробаскеті потребує особливої уваги, пише сайт ФБУ.

Матч з українцями вони теж вважають буде не з легких. Американський тренерський склад української збірної і такі відомі гравці, як, наприклад, Ліщук і Печеров, змусили збірну Словенії серйозно поставитися до майбутнього поєдинку.

Словенія вважається одним із фаворитів Євробаскету. Її тренер, 59-річний Божидар Маліковіч, вигравав титули майже з усіма командами, з якими працював, в тому числі - 4 титули чемпіона Євроліги. Зі збірною Словенії працює з грудня 2010 року.

У нинішньому складі збірної Словенії один гравець НБА (Горан Драгіч, "Х'юстон Рокетс", де працює скаут української збірної Патрік Зіпфель) та кілька переможців і фіналістів Євроліги. Кілька гравців представляють топ-клуби Європи (Мірза Бегіч - мадридський "Реал", Еразм Лорбек - "Барселона", Яка Лаковіч (капітан команди) - "Галатасарай").

Збірна Словенії грала в усіх фінальних частинах чемпіонатів Європи починаючи від здобуття незалежності 1991 року. Але подолати перший груповий раунд словенцям вдалося тільки на трьох останніх Євробаскетах, починаючи з 2005 року. На останньому Євробаскеті у Польщі словенці посіли четверте місце.

Крім того, збірна Словенії виступала на двох останніх чемпіонатах світу - 2006 року посіла 12 місце, 2010 року 8 місце. Жодного разу не кваліфікувалася на Олімпійські Ігри.

Матч Україна - Словенія відбудеться 1-го вересня о 21:00.

Коментарі ()