Головне

"Азовмаш" і "Дніпро" представлятимуть Україну в Лізі ВТБ і наступного сезону

28.03.2011 20:57 318 0
"Азовмаш" і "Дніпро" представлятимуть Україну в Лізі ВТБ і наступного сезону

В понеділок, 28 березня, в Москві відбулося засідання Ради Єдиної Ліги ВТБ, під час якого було прийнято низку важливих рішень, пов'язаних із майбутнім турніру.
 
Президентом Єдиної Ліги ВТБ було одноголосно обрано віце-прем'єра уряду РФ Сергія Іванова.
 
Крім того, з наступного сезону кількість учасників турніру збільшиться до 16-ти команд, які будуть розбиті на дві групи по 8 команд у кожній. Склад учасників Ліги поповнили: "Спартак" (Санкт-Петербург), "Локомотив-Кубань" (Краснодар), "Astana Tigers" (Казахстан), "Німбурк" (Чехія).
 
Маріупольський "Азовмаш" і дніпропетровський "Дніпро" залишаються серед учасників Ліги, тож наступного року, як і нинішнього, у престижному міжнародному турнірі українська Суперліга буде представлена двома клубами.
 
Змагання регулярного чемпіонату відбуватиметься у два кола (кожна команда проведе 14 матчів). Переможці груп здобувають пряму путівку до Фіналу чотирьох. Команди, що посядуть місця 3-те та 4-те місця, зіграють між собою плей-офф із трьох матчів, а переможці цих протистоянь сперечатимуться за путівки до Фіналу чотирьох із командами, які посіли 2-гі місця у свої групах.
 
Бюджет Єдиної Ліги ВТБ збільшився і в наступному сезоні складе 159 мільйонів російських рублів. Головний спонсор турніру Банк ВТБ збільшив свою частку із 65-ти до 80-ти млн., що складає більш ніж 50 % від загального бюджету Ліги. Крім того, 10 млн. Єдина Ліга ВТБ отримає від продажу прав на телетрансляції, повідомляє сайт Суперліги.

Коментарі ()