Головне

Єврокубок. "Будівельник" - є три з трьох!

30.11.2010 22:48 370 0
Єврокубок. "Будівельник" - є три з трьох!
Нелегка доля випала "Будівельникові" цієї осені. Маючи волею календаря серію з п'яти домашніх ігор підряд, кияни і бодай дві поспіль із них не проводили на одному й тому самому майданчикові, безперервно курсуючи між Києвом та Дніпропетровськом. Що ж, як сказав Леонід Стефанишин, постійні переїзди - це лише нагода краще об'єднати колектив. І, як видно з результатів команди, вони дійсно пішли їй на користь.

Тож сьогодні кияни знову проводили домашній матч не вдома, а у Дніпропетровську. Знову не так багато глядачів відвідали Палац спорту "Метеор", до того ж і київський фан-сектор цього разу з якихось причин не приїхав. Знову звукорежисер обірвав гімн України на початку приспіву... Коротше, ніхто і не казав, що буде легко.

Так і вийшло - вже на старті стало зрозуміло, що "Будівельник" та "Будучность" є гідними один одного, фактично рівними суперниками. Обом командам краще вдавалося руйнувати атаки суперників, ніж проводити власні, і при цьому жоден з клубів довгий час не відпускав супротивника на відстань більше двох очок. І лише під сирену, що сповістила про закінчення першого періоду, киянам вдався перший триочковий кидок у цій зустрічі на обидві команди, який встановив різницю +5 на їхню користь.

Як і в зустрічі із "Шауляєм", кияни знову входили у гру після перерв довше за суперника. Як результат, балканцям досить швидко вдалося після перерви цю різницю звести на 0. Але потім "Будівельник" прокинувся, відповівши вісьмома сухими очками, і після цього вже міцно взяв ініціативу до своїх рук. Кияни стали знаходити шлях до кільця частіше, ніж їхні суперники, яким не раз не вистачало відведених 25 секунд на завершення атаки. Результат - 19:11 за другу чверть і +13 загалом до великої перерви.

Після неї перевага українців вже не була такою явною. Все меншим ставав відсоток влучних кидків киян, все ближче підбиралися чорногорці. Поступаючись по ходу періоду у 15 очок, «Будучності» вдалося до перерви скоротити відставання до 10, а у першій половині останньої чверті до зовсім уже небезпечних 6 очок. І лише тут, коли для "Будівельника" дійсно запахло смаленим, столичні баскетболісти зібралися та знову взяли гру до своїх рук. Кияни впевненіше заграли у захисті і поступово стали збільшувати різницю у рахунку, ведучи гру до щасливого кінця. Фінальна сирена зафіксувала перемогу "Будівельника" з рахунком 70:56.

А це значить, що українська команда, хай і не була фаворитом у своїй групі, але зуміла переграти усіх своїх суперників. Хай не надто впевнено. Хай іспанському наставникові киян ще багато над чим треба працювати. І хай це лише середина групового турніру. Але такий результат "Будівельника" сам по собі не може не радувати, і киянам лишається побажати здобувати його й надалі. Адже наступні раунди Єврокубку не такі й недосяжні - вони вже зовсім поруч.

"Будівельник" (Україна) - "Будучность" (Чорногорія) - 70:56 (21:16, 19:11, 14:17, 16:12)

"Будівельник": Морлі (25 + 5 підбирань + 3 блок-шоти), Вілсон (16 + 5 підбирань), Анісімов (11 + 5 підбирань), Беттс (11)

"Будучность": Драгічевіч (14), Дубєвіч (11)

Коментарі ()