Головне

Єврокубок. "Будівельник" здобуває другу перемогу поспіль

23.11.2010 22:58 468 0
Єврокубок. "Будівельник" здобуває другу перемогу поспіль
Після дещо несподіваної перемоги в Іспанії у першому турі київський "Будівельник" мав у рідних стінах підтвердити, що той результат не був випадковим і команда ставить перед собою серйозні завдання у цьому розіграші Єврокубку.

Хоча стіни дніпропетровського палацу спорту "Метеор" можна вважати рідними лише умовно, але без підтримки кияни не лишилися. Незважаючи на відсутність будь-якої реклами поєдинку у місті (у той час як БК "Дніпро" активно рекламується), зустріч столичних баскетболістів з литовськими гостями зібрала не меншу аудиторію, ніж пересічний матч дніпропетровців.

Але, звичайно, аншлагу не варто було чекати, усе ж не настільки популярний у місті на Дніпрі цей вид спорту. Крім місцевих глядачів, темп підтримці задавали близько двох десятків фанатів зі столиці. Помічений на трибунах був і Григорій Хижняк, який не змарнував нагоди підтримати своїх колишніх партнерів.

Вислухавши гімн Литви і майже весь гімн України (працівники дніпропетровського палацу спорту вже традиційно так поспішають, що не дають дограти до кінця державному символові), команди розпочали зустріч. Перша половина її пройшла під диктовку киян, чому сприяли не надто точні кидки гравців "Шауляя". Тому баскетболістам "Будівельника" за власної неідеальної гри і вдалося заробити пристойних відрив - 16 очок перед великою перервою.

Варто відзначити, що перерви розслабляли київську команду, яка на старті кожної наступної чверті дозволяла литовським гостям скорочувати розрив, але після цього українці усе ж збиралися і відігравали втрачене.

Лише останній період для "Будівельника" можна назвати відверто невдалим. Кияни зовсім розслабилися, дозволивши литовцям на якийсь час наблизитися на зовсім небезпечну відстань у 6 очок. Та, зрештою, сил на фінальний штурм гостям не вистачило, а отже, "жовто-сині" вболівальники "чорно-зеленої" команди отримали можливість святкувати заслужену перемогу своїх улюбленців.

Отож, "Будівельник" після двох турів має 100%-ий результат, а відтак стає одноосібним лідером групи C. Дещо несподівано, але від того не менш приємно.

"Будівельник" (Україна) - "Шауляй" (Литва) 74:66 (21:15, 23:13, 17:20, 13:18)

Будівельник: Вілсон (20 + 12 підбирань), Кіс (18 + 5 підбирань), Морлі (11), Лукашов (6), Беттс (6), Анісімов (5), Агафонов (4), Забірченко (2 + 5 підбирань), Стефанишин (2)

Шауляй: Харріс (21), Янавічюс (13), Саракаускас (11 + 13 підбирань), Станіоніс (7), Вівер (6), Рузгас (5), Жукаускас (2), Гуменюк (1)

Коментарі ()