Головне

Райкконен назвав головну причину, чому Mercedes домінує у нинішній Формулі-1

05.10.2016 18:58 843 0

Однією з переваг Mercedes у нинішній Формулі-1 є можливість отримання додаткової віддачі від силової установки за рахунок її налаштування у кваліфікації та, якщо необхідно, у гонці.

Саме це, на думку Кімі Райкконена, дозволяє чемпіонській команді раз по раз перемагати.

Фін згоден з тими, хто вважає, що основна різниця між Ferrari та Mercedes полягає у тому, що в останньої є якийсь резерв, який пілоти можуть задіяти у вирішальні моменти вік-енду.

"Можна тільки гадати, що вони роблять або наскільки велика різниця, але ми вже бачили щось подібне колись. У певних гоночних умовах або в кваліфікації вони їдуть набагато швидше. У всіх нас є доступ до даних GPS, так що ми бачимо, що відбувається", - сказав він.

"Ми ж просто видаємо максимум, на який здатні - це все, що нам залишається. Нічого нового тут немає: нам як і раніше потрібно удосконалюватися. Щоб боротися з суперниками, необхідно зробити автомобіль швидшим", - додав Райкконен.

Райкконен особливо підкреслив, що не може виділити у Ferrari якихось реальних недоліків. Єдина проблема, за словами фіна, полягає у нестачі швидкості.

"Нам потрібно забезпечувати краще зчеплення з трасою, нам потрібно більше потужності, нам потрібно бути швидшими всюди. Наша мета - удосконалювати ці аспекти машини", - цитує його motorsport.com.

Нагадаємо, на момент написання Mercedes впевнено лідирує у заліку пілотів та у Кубку конструкторів.

 
Коментарі ()