Головне

Команда Tsunami RT з українцем фінішувала другою на "12 годин Мюджелло"

01.04.2016 14:12 150 0

Перший же офіційний старт Tsunami RT у марафонській гонці "12 годин Мюджелло" (Hankook 12H Italy-Mugello, 18-20 березня) приніс українській команді значний успіх.

Екіпаж на Porsche 911 GT3 Cup Type 991 (українець Олександр Гайдай, француз Ком Ледогар і грек Крітон Лентудіс), незважаючи на несподівані проблеми у першій частині гонки, фінішував другим у заліку дивізіону 991.

Кваліфікація склалася успішно. Ледогар подолав коло за 1:54.083, що принесло команді Tsunami RT друге місце у класі 991 (відставання від переможця склало лише 0.06 секунди) та 19-е місце в абсолютному заліку (із 64-х учасників).

 

Першу зміну їхав француз Ледогар, який відмінно стартував і перші 12 кіл постійно боровся за лідируючу позицію. Але потім під час дозаправки французу залили лише кілька літрів палива, тому довелося ще раз заїжджати у бокси. Окрім того, послідували два проколи (по одному у Ледогара та Гайдая).

У підсумку, у п'ятницю команді довелося зробити п'ять піт-стопів за чотири години (замість запланованих двох), і першу частину гонки Tsunami RT завершила лише восьмою у класі та 31-ою в абсолютному заліку, інформує autocentre.ua.

У суботу відбулася основна частина марафонської гонки - восьмигодинний заїзд. Цього разу основна ставка була зроблена на двох найшвидших пілотів команди. Ледогар і Гайдай відпрацювали чотири зміни з п'яти (або 190 кіл з 222-х). І вже через три години після старту екіпаж Tsunami RT піднявся з 8-го на 4-е місце у своєму класі.

Основні події розгорнулися в останні чотири години 12H Italy-Mugello. Стабільність у підсумку принесла результат - українська команда фінішувала другою у дивізіоні 991 та 11-ою у загальному заліку гонки.

Світлина взята з autocentre.ua
Коментарі ()