Головне

Український пілот став чемпіоном Росії з автораллі

12.10.2009 17:26 458 0

У минулі вихідні, 9-11 жовтня, українська команда Tsunami RT виступила на фінальному етапі відкритого чемпіонату Росії, міжнародному Novorossiysk - Rally of Russia, яке також є етапом Кубку Східної Європи. На фініші сезону команда досягла чергового успіху - до завойованого раніше титулу чемпіонів Росії у
командному заліку був також доданий чемпіонський титул українця Ігоря Сторчака в класі R2.

Але дві серйозні аварії не дозволили команді поборотися за перемогу у абсолютному заліку змагань і класі R1.

Після відмови від участі в новоросійському ралі багатьох сильних екіпажів (чемпіона Росії шведа Патріка Флодіна, Андрія Жигунова, Олександра Салюка) російсько-український дует Олександра Желудова і Ірини Коломейцевої вважався чи не найголовнішим претендентом на перемогу в абсолютному заліку. Що і продемонстрував з самого старту вирвавшись в лідери гонки - проте менш ніж через шістдесят кілометрів дистанції не витримав двигун їхньої Subaru Impreza WRX. Поломка виявилася настільки серйозною, що під капотом навіть виникла невелика пожежа - на щастя, її вдалося швидко приборкати силами екіпажа.

Автомобіль екіпажу Ігора Сторчака і Євгена Калачьова

Під час передстартових тестів у серйозну аварію потрапили Ігор Сторчак з Євгеном Калачьовим. Їхній Ford Fiesta ST перекинувся на дах. Проте пошкодження техніки виявилися незначними, екіпаж зміг взяти участь в гонці - і з самого старту вирвався в лідери класу R2 (серійні автомобілі з об'ємом двигуна до 2000 куб. см і спортивні автомобілі з об'ємом двигуна до 1600 куб.см). Колосальна перевага, створена в перший день змагань, дозволило українсько-російському екіпажу відсвяткувати перемогу, яка принесла Ігорю Сторчаку титул чемпіона Росії в класі R2! Подібного успіху одесит досягнув, виступивши протягом сезону з трьома різними штурманами - Андрієм Ніколаєвим, Мариною Даніловою і Євгеном Калачьовим.

Дуже прикрою стала невдача київського екіпажа Руслана Кучера і Наталії Франчук, які претендували на титул у класі R1 (серійні автомобілі з об'ємом двигуна до 1600 куб. см). Український дует вдало стартував і завдяки акуратному виступу в суботу також вийшов в лідери свого класу. Але всі зусилля екіпажа були перекреслені важкою аварією незадовго до фінішу ралі. Ця невдача відкинула Руслана Кучера і Наталію Франчук на третє місце в класі R1 за підсумками сезону.

Коментарі ()