Головне

Racing Team Ukraine перед фінальною гонкою

07.11.2008 18:44 439 0
Racing Team Ukraine перед фінальною гонкою

Причому, не зважаючи на відносну невдачу в попередній гонці (третє місце в класі), дует Racing Team Ukraine, Андрій Круглик і Олексій Мочанов, як і раніше залишаються претендентами на титул чемпіонів у абсолютному заліку. Хоча шанси українського екіпажу зараз розцінюються як теоретичні, проте можливий такий перебіг подій, в результаті якого Круглик з Мочановим зможуть випередити лідерів, німецький дует Маттіаса Унгера і Александера Бьома. Тому все остаточно вирішиться лише у фінальній гонці 9 листопада - поки є шанс, за нього треба боротися до останнього!

Крім того, на українську команду очікує також поєдинок за місце в трійці кращих екіпажів VLN - на подіум за підсумками сезону претендують також німець Петер Посавак і британець Шон Пол Бреслін, який несподівано в останню мить пробився в десятку лідерів загального заліку. Усього ж за підсумками восьми етапів у загальному заліку VLN класифіковано 929 пілотів.

Вже зараз можна підбити попередні підсумки виступів пілотів Racing Team Ukraine у 2008 році - Андрій Круглик з Олексієм Мочановим добивалися успіхів практично у всіх змаганнях і гоночних серіях, в яких брали участь.

По-перше, Круглик з Мочановим достроково, за два етапи до фінішу, стали чемпіонами VLN в класі SP2 (спортивні автомобілі з об'ємом двигуна до 1,6 л), а також за підсумками сезону вже гарантували собі місце в шістці кращих пілотів у абсолютному заліку серії. При цьому українці на даний момент є єдиним екіпажем, що цього року успішно фінішував у всіх восьми гонках VLN на подіумі у своєму класі - шість перемог, друге і третє місця!

По-друге, український екіпаж у складі Андрія Круглика, Олексія Мочанова, Олександра Салюка-старшого і Володимира Кондратенка успішно фінішував третім у своєму класі на легендарній гонці "24 години Нюрбургринга", не зважаючи на низку технічних проблем.

По-третє, Андрій Круглик, виступаючи у відкритому чемпіонаті Німеччини з кільцевих гонок на легкових автомобілях (серія ADAC Procar), виграв три гонки у заліку Division 2. За підсумками сезону українець посів п'яте місце в Division 2, стартувавши лише в 10 гонках з 15.

 

По-четверте, Круглик в жовтні став першим в історії українським пілотом-кільцевиком, призером офіційного змагання FIA - у австрійському Зальцбурзі Андрій, виступаючи в класі Super 1600 (спортивні автомобілі з об'ємом двигуна до 1,6 л), завоював третє місце в FIA ETCC, Кубку Європи з кільцевих перегонів на легкових автомобілях.

По-п'яте, Андрей Круглик є одним з головних фаворитів Ford Sportpokal - офіційного заводського заліку для пілотів, які виступають в німецьких гоночних серіях на автомобілях марки Ford. Фінальний етап VLN, який пройде 9 листопада на Нюрбургринзі, повинен визначити, хто ж стане переможцем Ford Sportpokal - Андрій Круглик або його головний суперник, Крістофер Міз.

Пресс-служба Racing Team Ukraine TLM

Коментарі ()