Головне

Forbes назвав найуспішнішу в комерційному відношенні спортсменку

20.08.2010 09:52 497 0

Російська тенісистка Марія Шарапова названа найбільш комерційно успішною спортсменкою світу за версією журналу Forbes.

Про це повідомляє РИА "Новости".

За рік, що завершився в липні, 23-річна спортсменка заробила 24,5 мільйони доларів за рахунок гонорарів, призових фондів та використання імені в якості товарного знаку.

Тільки контракт, підписаний з Nike в нинішньому році на чергові вісім років, принесе Шарапової 70 мільйонів доларів. Вона також рекламує Canon, Prince, Tiffany, Tag Heuer і Land Rover.

Forbes відзначає, що заробіток "зірок" далеко не завжди залежить безпосередньо від їхніх досягнень. Так, в бюджеті Марії Шарапової кошти з призових фондів обмежилися 1 мільйоном доларів.

До "трійки" найуспішніших спортсменок також потрапили сестри Серена і Вінус Уїльямс, які за рік стали більш заможними на 20,2 і 15,4 мільйони доларів відповідно.

Далі у списку фігурують гонщиця Денікен Патрік, переможниця Олімпійських ігор з фігурного катання Кім Ю На, гольфістка Анніка Соренстам, Пола Кремер, Лорена Очоа, заробітки яких також вимірюються мільйонами доларів.

Найприбутковішим для прекрасної половини залишається теніс - крім золотої "трійки" тенісисток в топ-10 потрапили також Ана Іванович і Олена Янкович.

Коментарі ()