Головне

Велогонка RACE HORIZON PARK 2015 - головна подія на День Києва

28.04.2015 19:48 125 0

Race Horizon Park 2015 - міжнародні змагання з велоспорту на шосе пройдуть у межах Дня Києва (29, 30 та 31 травня) і традиційно стануть головною спортивною подією свята.

На думку організаторів, грандіозна триденна програма збере до 100 тисяч учасників і глядачів. У межах заходів як змагання для професійних спортсменів, так і аматорські старти.

Відкриються змагання вже традиційної "гонкою миру" - Horizon Park Race for Peace у Голосієво 29 травня; на Хрещатику 30 травня відбудеться Horizon Park Race Maidan; закриє змагання Horizon Park Classic 31 травня у Солом'янському районі.

Уже сьогодні про участь у Race Horizon Park 2015 заявили 11 іноземних команд з Чехії, Італії, Австрії, Болгарії, Угорщини, Польщі, Білорусії, Данії, Казахстану, вперше із США, та 3 команди з України.

Аналізуючи список заявлених складів команд, організатори вже прогнозують видовищність і напружену боротьбу за перемогу. Цього року іноземні гонщики заявляються навіть активніше, ніж у попередні роки.

"Ми підготували дуже яскравий сюрприз для гонщиків і вболівальників - участь у професійному заїзді двох найтитулованіших українських спортсменів Ярослава Поповича й Андрія Гривка", - розповів Денис Шолудько, директор велогонки Race Horizon Park, президент Київської міської федерації велоспорту.

Для жінок "еліти" у суботу на Хрещатику буде проведена гонка з роздільним стартом - вперше відбудеться відкритий кубок Федерації велоспорту України на призи Horizon Park. У цій гонці очікується участь відомої української велогонщиця, срібної призерки Чемпіонату світу Анни Соловей.

Для любителів чоловіків і жінок пройде вже тепер традиційний недільний відкритий міський турнір з велосипедного спорту Horizon Masters Cup. Стартують груповою гонкою 31 травня на вул. М. Грінченка від Horizon Park Business Сentre (на честь якого і названа гонка).

Олександр Башенко, організатор велогонки Race Horizon Park і віце-президент Федерації велоспорту України, зазначає, що програма заходів у межах міжнародної гонки зростає з кожним роком.

"Після успішно проведеного старту для любителів Horizon Masters Cup у минулому році, ми отримали дуже позитивний відгук. Тому вирішили, що змагань для аматорів має бути більше. Адже саме цей резерв є основою для професійної бази та розвитку велосипедного руху в Україні", - сказав він.

Також, крім змагань для професіоналів та аматорів, вулицями столиці прокотиться вже легендарний всеукраїнський парад велолюбителів "Велодень", у якому може взяти участь будь-який, незалежно від віку та статі. Організатори також нагадали, що для забезпечення безпеки гонки у дні проведення змагань будуть повністю перекриті вулиці по маршруту траси.

Коментарі ()